Fakta & Tips

100 företag som tillåter distansarbete

By september 20, 2017 No Comments

Nyligen publicerades en artikel i Forbes med en lista på 100 företag som erbjuder distansroller. Listan bygger på jobbannonser som lagts upp på jobbsajten flexjobs.com – där distansjobb från företag från hela världen annonseras. Totalt har över 47 000 företag lagt ut tjänster på Flexjobs.

Till de 100 företag som lagt ut flest tjänster på Flexjobs hör Amazon, Xerox, Dell, Hilton Worldwide och Salesforce. Bland roller som annonseras på sajten finns allt från kommunikations-, marknadsförings- och skribentjobb till roller inom HR, ekonomi, utveckling och försäljning.

Allt fler företag idag öppna upp för att låta sina anställda jobba på distans när passar dem, t.ex. om de vill jobba hemifrån någon dag, förlänga semestern en vecka och jobba från ett annat land, eller om de vill sitta på ett fik och jobba därifrån under några dagar. Enligt siffror från Bureau of Labor Statistics i USA har antalet personer som uppger att de ibland jobbar hemifrån ökat från 19 % år 2003, till 24% år 2015. Hela 82 % av de som jobbar hemifrån uppger att de känner sig mindre stressade när de tillåts jobba på distans.

Andra företag har valt att avsäga sig kontor helt och hållet och har team som enbart jobbar på distans hela tiden. Hit hör företag som Automattic (WordPress) och Buffer.

En studie från AfterCollege i USA om drivkrafter för millennials visade att 68 % av yngre arbetstagare skulle vara mer intresserade av att ta ett jobb om distansarbete var en medarbetarförmån. Det kan vara en viktig diskussion att ta internt på företag för den som önskar attrahera yngre talanger framför sina konkurrenter.

Se hela listan över de 100 företag som erbjuder flest distansroller: Work Abroad In 2017: These 100 Companies Offer The Most Remote Jobs