Co-livingPlatser

Boende som digital nomad? Lyx- till budgetalternativ.

By september 14, 2017 No Comments

Hur hittar man bra boende som digital nomad? Det är en fråga som många ställer sig. Nedan har vi listat olika typer av boendealternativ för den som vill jobba på distans från ett annat land, allt från lyx till budget.

Jag själv brukar spendera cirka sex månader hemma åt gången, och sedan ge mig ut på resande fot för att stanna ungefär 2 månader på varje ny plats, men det kan variera. Som digital nomad har jag bott på alla möjliga typer av boenden, från en liten hydda i Borneos djungel till ett penthouse i Buenos Aires. Det är en av de många sakerna jag älskar med att vara digital nomad – variationen på boende!

Lyx

Roam

Tänk dig ett trendig, hippt hotell med alla egenskaper en nomad behöver; allt från snabb uppkoppling och kök med mixer för din smoothie till dagliga, gratis yogaklasser. Drömmen för den digitala nomaden med pengar.

Pris Eget rum 4400kr/vecka i Bali
Platser Ubud, Miami, London och Tokyo.

Mittemellan

AirBnb

De flesta av oss känner nog till AirBnb vid det här laget. Det kan vara det absolut bästa alternativet också med tanke på hur lätt det är att använda sig utav tjänsten, och hur många valmöjligheter den digitala nomaden har. Dessutom känner man sig mer som en lokalinvånare när man kan bo hemma hos någon och få tips om staden i fråga. Du kan välja och vraka mellan lyxboende till enkla rum du delar med andra. Har du ännu inte använt AirBnB kan du använda dig utav Svenska Nomaders rabattkupong för att få rabatt på din första vistelse: airbnb.com/c/ynettelbladt 

Pris Lyx till budget
Platser Överallt

Yasmines Airbnb boende i Sydafrika.

WifiTribe

Varje månad flyttar triben till en ny plats och du kan välja att resa med och jobba tillsammans med dem under 2 veckor upp till ett år. Jag bodde själv med WifiTribe när jag var på Bali, i en villa i Canggu som är en liten surfstad som har blivit ett litet digitalt nomad-mecka. Julia och Diego som ligger bakom WifiTribe är underbara och tar väl hand om en. De hjälper dig med det praktiska som att bli upplockad på flygplatsen, fixa sim-kort och hitta co-working platser, som de dessutom i förhand ordnat så att man får reducerat pris. De ordnar även seminarium och utflykter under helgerna. För mig var det en toppenerfarenhet som jag utan tvekan skulle göra om!

Pris Varierar
Platser Nya plats varje månad

Huset Yasmine bodde i på Bali.

Budget

Trampolinn

Trampolinn är en kombination av Airbnb och Couchsurfing. Genom att låta folk bo hemma hos dig samlar du poäng som du sedan kan använda för att bo hos andra.

Pris Gratis
Platser Överallt

Couchsurfing

Om du inte har något emot att dela rum med andra och gillar att umgås och skapa nya kontakter kan Couchsurfing vara ett alternativ för dig. Om du inte känner dig hundra på att dela rum med främmande människor kan du ändå gå med i couchsurfing Facebookgrupper där du får tillgång till deras lokala event. I Bali till exempel besteg jag ett berg i soluppgången tillsammans med folk från Couchsurfing. Det blev så mycket bättre än om jag hade ordnat detta på egen hand!

Pris Gratis
Platser Överallt

Hur brukar ni bo när ni är på resande fot? Kommentera gärna med era bästa tips nedan!