Digitala Nomader

Nomadplats: Kapstaden

På senaste tid har Kapstaden blivit en het destination för den digitala nomaden och det är lätt att förstå varför. Här får du både storstad och strand med närhet till oslagbar natur. Du äter och dricker billigt, ett glas vin (förmodligen är det bästa vinet du någonsin druckit) kostar dig inte mer än 20 kronor.

Väder 

Bästa tiden är vår och vinter, från november till mars. Däremot är en sak som jag inte hade tänkt på att vattnet är svinkallt då det ligger så nära Antarktis, så det blev ingen simtur i havet för mig.

Storstad eller strand? 

Bägge!

Internetspeed

Medium, inte klockren, många gånger finns det inte uppkoppling. Bodde till exempel i en Airbnb där jag inte kunde stream Netflix för det åt för mycket data.

Har du wifi?

Do you have wifi? Het jy wifi?

Adapter? 

En salig blandning av olika uttag. Ta med en universal adapter.

Populärt bland svenskar? 

Blir allt mer populärt bland svenskar, såg till exempel att Kapstaden blev utnämnt till bästa resmål 2017 av Tidningen Vagabond.

Populära lokala maträtter?

Biltong, torkat kött finns som snacks överallt. Även rätter med fisk och skaldjur som räkor med peri peri sås. Inte idealt för vegetarianen men som i vilken storstad som helst finns det ett bra utbud av hälsosamma vegetariska rätter.

Bästa co-working? 

Work & Co är toppen för dig som kommer för att frilansa. Några andra kontor jag besökte var för större team och kändes inte rätt. En annan favorit var Workshop 17 som ligger V & A Watefront; bästa läget i stan.

Transport 

Uber är billigt och lättillgängligt. Kollektivtrafiken funkar bra den med, men många av lokalinvånarna har egen bil.

Personlig erfarenhet

Hade en fantastiskt tid i Kapstaden och Sydafrika. Skulle kunna flytta dit och bo under längre tid! Jag tror det bästa är att man har en storstad, berg, naturparker och strand på en och samma plats och så finns det otroligt mycket att upptäcka runt omkring.

“Det är något helt magiskt över Kapstaden, en vackrare vy än Table Mountain får man leta efter”.

Leave a Reply