Digitala verktyg

En lista av digitala verktyg för att jobba smartare och effektivare samt mer ekonomiskt. Uppdateras löpande med nya favoriter.

Samtal

Skype

En klassiker från Microsoft. Samtal, chatt och videosamtal. Skärmdelning och flerpartssamtal.

Samtal

Zoom

Stabila videosamtal, möjlighet att vara många personer i samma samtal. Används av många större platsoberoende organisationer.

Samtal

Fliffr

Tjäna pengar på din kunskap via videosamtal. Ett onlineverktyg och en marknadsplats där du tar betalt per minut.

Säkerhet

Roboform

En kraftfull lösenordshanterare som både gör inloggningsprocessen smidigare och säkrare. Skapa ett master-lösenord som i sin tur ger dig tillgång till alla anslutna applikationer.

Organisation

Google Keep

Många har redan en Google-profil (det är väl nästan oundvikligt) och därför kan det vara smart att koppla sina anteckningar till den. Dessutom är det i vanlig Google-anda ett fräscht och intuitivt gränssnitt.

Organisation

Toggl

En del av ett frilansande liv och arbete i gig-ekonomin är att förflytta sig dels mellan olika arbetsuppgifter men även olika klienter. Toggl är en timer för att mäta hur lång tid som läggs på respektive arbetsuppgift.

Filhantering

Google Drive

Molnbaserat filhanteringssystem. Går även att använda tillsammans med t.ex. Google Docs och Google Sheets för samarbete med andra.

Filhantering

Dropbox

Filhanteringsverktyg där du kan lagra alla dina dokument, bilder, filmer och andra filer i en mappstruktur. Kan även synkas mot datorn, samt användas för fildelning med andra. Basicplanen med 2GB lagring är kostnadsfri.

Säkerhet

ExpressVPN

En VPN-tjänst som är barnsligt enkel att använda. Surfa säkrare och kringgå geografiska begränsningar genom att koppla upp dig mot runt 100 länder.

Organisation / Samtal 

Slack

En helhetslösning när det kommer organiserad kommunikation och en favorit av många. Man pratar i kanaler, kan prata i ”sidleds” med hjälp av threads och kan med några knapptryck koppla upp sig även mot andra appar.

Organisation

Meistertask

Projekthanteringsverktyg som bygger på Kanban-metoden och kan liknas vid en anslagstavla. Uppgifter läggs upp som kort med tillhörande beskrivning, fil, checklista m.m. och tilldelas rätt person (inom teamet) för jobbet.

Organisation

Evernote

Spara anteckningar i olika anteckningsböcker och kom åt dem var du än befinner, oavsett mobil eller dator. Ett måste i verktygslådan!