Co-workingDigital nomadSmartare arbetsliv

Vilka krav ställer den digitala nomaden på sin arbetsplats?

Arbetsplats

Foto: rawpixel.com

En del av livet som digital nomad är att leta lämpliga arbetsplatser. För min del har kravlistan växt för varje dag på resande fot som digital nomad. Från att det räckte med att det fanns wi-fi till vilken storlek och form mitt bord skulle ha. Att det finns krav på sin arbetsstation/arbetsplats är inga konstigheter, även i ett traditionellt kontorslandskap (i de fall det finns fasta platser) ser stationerna olika ut. Någon har kanske sorterat alla sina dokument i bokstavsordning, en annan har ett podie för sin namngivna kaffekopp och en annan skiter i om sladdarna ligger över hela bordet – det ska bara jobbas. Men, ska det bara jobbas då?

Jag har suttit på många olika typer av platser och gjort mitt arbete. Vissa (mycket) sämre än andra. Det jag fick med mig längs vägen är dock vad för krav jag nu har på en arbetsplats och i vilken rangordning de kommer. Eftersom jag många gånger refererar till Maslows behovshierarki blev det här inget undantag. Det fick helt enkelt bli en egen (högst subjektiv) behovstrappa för den digitala nomadens behov vid val av arbetsplats. Det är lika mycket en funderare för den som använder arbetsplatserna som för den som tillhandahåller dem.

1. Grundläggande behov: Internet, ström, sittplats, bord, toalett
2. Miljö och utrustning: Snabb uppkoppling, ergonomisk arbetsstation (bord & stol), behaglig ljudnivå och temperatur
3. Service & utbud: Trevlig personal, flera eluttag, mat och dryck, bra priser
4. Det lilla extra: Planlösning, service, inredning, innovativa tekniska lösningar, likasinnade gäster, många goda mat- och dryckesalternativ.

Verktyg för att hitta en bra arbetsplats

Som tur är så finns det likasinnade därute som säkerligen också druckit äckligt kaffe, kantats av ryggont och försökt jobba i 40 grader. Personer som tog tag i saken och skapade verktyg och plattformar för att hitta de bästa arbetsplatserna. Läs mer om dessa i vår guide!


Saknar du något behov ovan, har tips på bra arbetsplatser eller bara vill tipsa om en supergrym tjänst – tveka inte att höra av dig till oss på hej@svenskanomader.se

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar