Digital nomad

Mitt Livspussel – för dig med en utmanande vardag

Debatten om att varje elev är unik och att klassrummet måste anpassas till individens olika styrkor och svagheter kan till viss del även appliceras till arbetsplatsen. Visst är man inte tvingad till en arbetsplats riktigt på samma sätt som att gå i skolan, men även världens bästa illustratör, copywriter eller säljare kan ha det kämpigt om arbetsmiljön inte stämmer överens med ens personliga behov. I slutändan handlar det egentligen mest om att vi alla är olika och behöver olika förutsättningar för att kunna prestera maximalt.

När synliga eller osynliga hinder försvårar vardagen

Psykisk ohälsa är ett ämne det fortfarande smygs en hel del med även om allt fler idag väljer att vara lite mer öppna om sitt mående. Har man ångest, är deprimerad eller lider av social fobi är kanske gå till ett kontor fyllt med andra människor det sista man vill göra.

Även andra hinder i form av t.ex. fysiska handikapp eller olika sjukdomar hos en själv eller närstående kan göra det problematiskt att ta sig till en bestämd arbetsplats. Kanske är distansjobb vägen framåt för de personer som fastnat i en ohållbar vardag på grund av just dessa anledningar.

Det kan vara svårt att ta plats i dagens samhälle om man har någon form av synligt eller osynligt hinder. På liknande sätt tror vi att det kan kan finnas en stor grupp människor där ute som har valt att arbeta på distans för att det har varit mer eller mindre enda lösningen för att få vardagen att gå ihop. Dessa individer vill vi på Svenska Nomader gärna lyfta fram och presenterar därför nu Mitt Livspussel.

Mitt Livspussel — dela med dig av din story

Ni som känner till vår hemsida vet om att vi då och då delar med oss av vad vi kallar för Nomadporträtt. Här får ni, vårt härliga community, chansen att dela med er av er egen story i hopp om att kunna inspirera andra. Mitt livspussel kommer att vara upplagt på ungefär samma sätt, men med fokus på distansjobb som lösning för att klara av en utmanande vardag.

En allvarligt sjuk son blev början på distansjobb

Först ut möter vi Elena Ilieva som började jobba på distans då hennes son blev allvarligt sjuk och krävde dagliga läkarbesök. Detta gjorde det omöjligt för henne att klara av att gå till en fysisk arbetsplats och lösningen blev att arbeta som skribent på distans. Håll utkik efter hennes berättelse här på vår hemsida.

👉 Här kan du läsa hela berättlesen om Elenas livspussel

Jobbar du själv på distans för att få livspusslet att gå ihop? Vill du dela med dig av din berättelse för att inspirera och hjälpa andra i liknande situationer? Då får du gärna fylla i vårt typeform-formulär eller slänga iväg ett mail till mig på ronja@svenskanomader.se

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar