Resa

Destination: Bali, Indonesien

Det är inte så konstigt att Bali är den digitala nomad-drömmen. Här finner du snabb uppkoppling, ett flertal co-working-kontor, hälsosam och billig mat och en massa roliga utomhusaktiviteter. Om du letar efter en plats där du kan lära känna folk från alla världens hörn och kanter är Bali platsen for dig!

Väder

I snitt är Indonesien 21 grader varmare än Sverige så en rejäl skillnad i värme. Bästa tiden att åka är augusti-september, i november börjar regnsäsongen som varar fram tills januari.

Storstad eller Strand?

Strand och natur!

Internethastighet

Hög!

Har du wifi?

Apakah kamu punya wifi?

Adapter?

Svenskt uttag funkar fint här!

Populärt bland svenskar?

När jag var där träffade jag bara en svensk under hela min vistelse. Men känns som att det på senaste tiden blivit en riktigt hotspot för oss svenskar!

Populära lokala maträtter?

Nasi goreng yum hittar du på de flesta restauranger men håll utkik efter Warung, det är Indonesiska lokalrestauranger som är mycket billigare än allt annat.

Det bästa är den berömda Bali-smoothiebowl som jag åt varje dag till frukost även fast den inte var den billigaste.

Bästa co-working?

Canggu – Dojo, den bästa co-working platsen jag någonsin varit på, dock inte den billigaste.

Ubud – Hubud, om du Googlar best co-working space så kommer Hubud rankas högt. Bra stämning, härligt folk och en fantastisk utsikt över risfälten.

Transport

Här tar man scooter för att ta sig fram något jag tyckte var den absolut största nackdelen med Bali. Uber och Grab (Asiatiska versionen av Uber) är tillåtet på vissa platser, och är avsevärt mycket billigare än vanlig taxi.

Personlig erfarenhet

De bästa med Bali var människorna och maten. På de två månaderna jag var där lärde jag känna mer människor än vad jag gör på ett år i London eller tre år i Sverige! En annan fempoängare med Bali var den fantastiska maten, jag tror jag hade en dålig måltid under hela min tid på Bali och allting är så nyttigt! Den största nackdelen var att ta sig fram, jag bodde i en villa utanför Canggu, det är mer eller mindre ett måste att ha scooter något jag personligen inte var så haj på då det händer mycket olyckor.

“Min sista kväll hade jag en liten avskedsfest på en liten fiskrestaurang utblickandes över havet. Till min stora förvåning dök 45 personer upp. Jag tycker det visar vilket starkt community det finns i Bali. Folk vill umgås och kommer gärna med på middagar. För mig är det sociala nog de viktigaste som digital nomad.”

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Join the discussion 3 kommentarer

 • Sofia skriver:

  Hej! Tack för att du delar med dig av din erfarenhet! Googlade hubud och hittade din beskrivning, låter härligt. Jag har aldrig varit digital nomad men försöker se om jag kan komma iväg i höst och är sugen på Bali. Du skriver att du bodde i en villa, antar att du delade den – hur hittade du det? Vet du också ung hur dyrt hubud var? Jag hittar inte det online, men ska fråga dem.

  Tack!

  Sofia

  • Yasmine Åkermark skriver:

   Hej Sofia! Kul att du är sugen på att åka till Bali och leva nomadlivet – kan verkligen varmt rekommendera Bali! Bäst att fråga dem direkt på Hubud, det var två år sedan jag var där så tror nog att priset har ändrats. Jag bodde med http://www.wifitribe.com i en villa I Cangguu var så bra, om du söker dig dit hälsa från Yasmine! Du kan också bo på http://www.roam.co det har ett co-living och co-working ställe i Ubud, lite dyrare men du får både co-working, boende och yoga studio etc! Hör gärna av dig om du har mer frågor, bara att skriva till hej@svenskanomader.se /Yasmine

Skriv en kommentar