Resa

Destination: Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires är en supertrendig, rolig och fartfylld huvudstad där det alltid händer något spännande. Här avslutar du dagen blickandes ut över taktoppar med ett glas vin i handen för att sedan slå klackarna i taket. Om du är mer av en morgonperson så finns det stället en stor hälsoscen i Buenos Aires, yoga i parken och ett stort utbud av vegansk hälsosam mat.

Väder 

Bästa tiden är vår vinter från november till mars då temperaturen är helt perfekt! Är du där i november blommar även jacarandorna, så vackert.

Storstad eller strand? 

Själv hade jag inte rikligt uppfattat att det inte fanns en strand. Frågade glatt en av lokalinvånarna hur långt är det till stranden? Han svarade de inte så långt bara 1.5 timmar…. med flyg!!! Va? Så definitivt storstad.

Internethastighet?

Hög! Fungerar bra på de flesta platser.

Har du wifi?

¿Tienes wifi?

Adapter? 

Svensk funkar för det mesta.

Populärt bland svenskar? 

Förvånansvärt lite svenskar i Buenos Aires, träffade inte en enda på 2 månader. Mycket amerikaner som tar språkresor till Buenos Aires.

Populära lokala maträtter?

Argentina är känt för sitt kött. Jag trodde att Buenos Aires skulle vara en mardröm för vegetarianen men det visade sig att det är en av de bästa platserna jag har varit på för oss icke köttätare. Även om du går till en steakhouse så finns det två eller tre alternativ som är veganska.

Bästa co-working? 

De stället jag använde mest under min tid var Areatres som du finner bägge i Palermo Soho och Palermo Hollywood (platserna heter faktiskt så!) de positionerar sig som den tredje platsen – inte hemmet, inte kontoret utan en plats att vara kreativ och tillsammans skapa. Jag hade en ganska så härlig balkong med storslagen utsikt när jag var på plats så hände att jag jobbade ganska mycket från min Airbnb lägenhet.

Transport 

Kollektivtrafiken funkar bra och är billig. Åkte mycket tunnelbanan till exempel. Taxi är också ett bra alternativ som inte kostar allt för mycket heller.

Personlig erfarenhet

En typisk dag såg ut på detta sätt, började dagen med att gå till min lokala grönsaks- och frukthandlare, gjorde sedan en chia pudding serverad med frukt och en färskpressad juice. Efter frukost en liten springtur i Palermo Woods, sedan några timmars arbete på balkongen följt av en vegansk lunch på Buenos Aires Verde, sedan mer jobb på Areatres. Efter jobb en siesta och avsluta med sen middag vid 21-tiden.

“Min vistelse i Buenos Aires på två månader kostade mig lika mycket som 3 veckor hemma i London.”

 

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Join the discussion 3 kommentarer

Skriv en kommentar