Digital nomadResa

Lista: 5 fantastiska platser att vistas på som digital nomad

Oavsett om du söker en trygg hamn att vistas på en längre tid, eller om du är nyfiken på livet som digital nomad, är dessa platser väl värda att överväga.

1. Bangkok

Få platser i världen är så lätta och billiga att ta sig runt i som Bangkok. Här går det att hitta såväl billiga hostel som mindre funkislägenheter för otroliga priser, vilket gör platsen perfekt för den som vill hålla nere på utgifterna. Den mångsidiga stadsbilden med tempel, skyskrapor, lyxhotell, skjul och shoppingcenter inspirerar, allt beläget kring den lugnt flytande floden Chao Praya. Bangkok är en mötesplats mellan västvärlden och Asien, och det finns många digitala nomader som vistas här under både kortare och längre perioder.

Den digitala nomadens tips i Bangkok:

  • River View Guest House erbjuder trevliga rum i Chinatown. Från caféet på takterrassen har du en oslagbar vy över Chao Praya.
  • Då i princip varje café, bar och restaurang i hela Bangkok erbjuder gratis Wi-fi, kan du välja ut ditt favoritställe enligt andra kriterier.

2. Barcelona

Spanien fortsätter att vara svenskens vanligaste resmål, och det kanske inte är så konstigt med tanke på maten, vinet, solen och den uppsluppna stämningen. Som hemma, fast varmt. Barcelona har på senare år blivit en av de vanligaste platserna för svenskar att emigrera till, och är ett ypperligt resmål för den som snabbt vill skaffa sig ett svenskt community, och samtidigt bo utomlands. Lägenheter byts och hyrs ut på löpande band här, vilket gör att det är lätt att hitta bostad. Många svenskar arbetar med telemarketing här, och chanserna att få jobb på plats är goda.

Den digitala nomadens tips i Barcelona:

  • Håll utkik efter snabba jobb, startup-events och mingeltillfällen via Barcinno.
  • Om du letar efter just din plats i Barcelonas buffé av coworking spaces, kolla då in Barcelona Navigators guide till stadens bästa plaster.

3. Malta

Precis som i Barcelona är Malta ett Mecka för telemarketing, men även content writing och andra uppdrag som görs för framförallt svenska (och en del utländska) spelföretag. De flesta jobben finns i St. Julian’s, där även svensktätheten är hög och det knappt går att gå ut på krogen utan att stöta på en landsman. För den som vill känna sig hemma utomlands är detta ett bra ställe att vistas på. Till skillnad från Barcelonas stadsmiljö får en på Malta vackra stränder, sol året om och en ganska betydande skattelättnad.

Den digitala nomadens tips på Malta:

  • Leta boende genom AirBnB när du åker till Malta. Det finns ett stort community av boendebytare här, och många lägenheter är sanslöst billiga och ligger ett stenkast från vattnet.

4. New Orleans

För den som absolut vill testa på att bo i USA (vilket i de flesta fall riskerar att vara är både dyrt och krångligt), är New Orleans ett av de bättre alternativen. Den utbredda gatumatkulturen, med franska, spanska, amerikanska och creolska kök som slåss om uppmärksamheten, samt flera billiga hostel, hotell och hyrlägenheter för de som kan tänka sig att bo i lite ruffigare områdena, gör att New Orleans ändå är väl värt sin tid. De många stadsfestivalerna gör det lätt att träffa folk, och när visumet går ut efter 90 dagar i USA är det relativt nära till mexikanska gränsen.

Den digitala nomadens tips i New Orleans:

  • India House Hostel är en pärla till boende. Med de billigaste och mest centrala hostelrummen i hela NOLA lockar de till sig människor från alla möjliga platser. Ett måste för stadsresenären!
  • För långa arbetspass, titta in på Satsuma Café och njut av deras fantastiska brunch.

5. Peruanska kusten

Längs med kusten i Peru vistas årligen många surfare, och här är det även guldläge för den som vill skaffa snabba, temporära jobb som surf- och yogainstruktör, eller inom hotell och hostelverksamhet. Det finns en utbredd kultur av byteshandel här: om du till exempel arbetar 20 timmar i receptionen på ett hostel, kan du få gratis boende. Perfekt för den som inte riktigt får ihop ekonomin på egen hand, eller vill kombinera sysselsättningar. Peru är ett av de bästa ställena i Sydamerika för den här typen av livsstil, men det finns självklart andra ställen i Syd- och Centralamerika som är minst lika bra.

Den digitala nomadens tips längs med Peruanska kusten:

  • Istället för att boka dyra surfcamps i förväg, ta dina surflektioner från surfande locals på stranden. De känner oftast till vattnet och strömmarna bättre än influgna västerlänningar.
  • Loki Hostel Loki Hostel i Mancora är ett av alla hostel där du kan arbeta deltid för gratis eller billigare mat och boende. Loki är även en samlingsplats för digitala nomader på genomresa.


Om Skribenten:
Katja Slonawski är en reseälskande frilansande skribent och nomad, för tillfället stationerad i Lund.

Instagram: @slonawskaya

Gästskribent

Skribent Gästskribent

Fler artiklar av Gästskribent

Skriv en kommentar