Digital nomad

Stockholm 10 maj: After Work med Svenskar i Världen

Har du bott och jobbat utomlands och undrar hur du ska dra nytta av den meriten på svenska arbetsmarknaden? Eller är du sugen på att flytta utomlands, men undrar vad det innebär för dig sen när du kommer hem igen?

Den 10 maj kl. 18.00 anordnar Svenskar i Världen, i samarbete med Svenska Nomader, en After Work för studenter och unga som tidigare bott utomlands eller som har planer på att flytta utomlands.

Hur ser svenska arbetsgivare egentligen på utlandserfarenheter? Erfarenheterna från ett liv utomlands är mycket värdefulla, men det kan vara svårt att veta vilka speciella kompetenser som internationella erfarenheten gett och hur arbetsgivaren värdesätter dem. Katarina Waern kommer därför guida oss genom denna djungel och försöka svara på hur denna kompetens kan paketeras i ett CV och vid en anställningsintervju.

Katarina Waern är tidigare bosatt och studerande i Peking och Hong Kong och numera VD för Swedish for Professionals, ett företag som lär ut svenska till personer som arbetar i Sverige. Katarina har därför dubbel erfarenhet av att vara utlandssvensk, dels sin egen och dels de hon möter i sitt arbete. Under AW:n kommer hon berätta om sina egna erfarenheter och hur hon gjorde för att tillvarata sin utlandserfarenhet samt de hon fått genom sitt arbete.

Vi vill välkomnar dig och dina vänner till Hotell Reisen för att tillsammans med rekryterare, hemflyttare och svenskar boende utomlands diskutera arbetsmarknadens mest kompetenta arbetskraft- utlandssvenskar.

Läs mer och tacka ja till eventet här.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar