Digital nomadResa

Årets Svenska Reseprofiler 2019

Av december 17, 2019 Inga kommentarer

Året lider mot sitt slut och det är dags att presentera vår topp 10-lista med inspirerande, svenska reseprofiler. I år är det inte bara resebloggar som tar plats på listan utan även vloggar och podcasts där tema resa och digitalt nomadskap uppmärksammas. Utan inbördes ordning, här är våra topp 10 svenska reseprofiler 2019.

1. Sandy Stadelmann

Om man mot förmodan missat att Sandy tidigare i år åkte tur och retur Stockholm-Kina med tåg kan man klicka in på hennes YouTube-kanal och kolla in hur det gick. Vi älskar Sandys ”just do it”-mentalitet och henne vlogg är definitivt en att följa för den som älskar att resa. Hon finns givetvis också att följa på Instagram.

2. Resareko

”För de som gillar att resa men som inte är lika förtjusta i global uppvärmning” enligt dem själva. Arnúlfur och Elvira tipsar i sin podcast om olika destinationer och hur man tar sig dit utan att flyga. De har även ett Instagram-konto som är fyllt med klimatsmarta resehacks.

Elvira och Arnúlfur står på perrongen vid ett tåg

3. Let’s Go Explore

Om man reser med barn tycker vi att man ska kolla in Let’s Go Explore. Inte bara har Lisa en fantastiskt fin blogg med massa härliga bilder utan hon driver även Att resa-podden där det finns hur mycket bra reseinspiration som helst. För den ultimata ”Lisa-upplevelsen” tycker vi även att hennes Instagram bör checkas in.

4. Readyfortakeoff

Charlotte som ligger bakom Readyfortakeoff är f.d. flygvärdinna och på sin reseblogg delar hon med sig av massa praktiska tips för dig som ska ut och flyga. Är man dessutom på jakt efter lite lyxigare resmål är det definitivt hit man ska vända sig. Varför inte passa på att kolla in hennes Instagram också?

Charlotte ligger i en hängmatta i en pool

5. Vanlife Sverige Podcast

Vanlife Sverige Podcast kan få vem som helst att bli sugen på att leva vanlife. Vi gillar att man får en väldigt ärlig bild av både highs and lows när det kommer till hur det kan vara att leva och bo i en bil, samtidigt som berättelserna från de som faktiskt gör det är väldigt inspirerande. Vill man komplettera lyssnandet med lite fina bilder kan man klicka in på deras Instagram-konto.

Två personer ligger i sängen som de byggt in i sin van

6. Oh darling, let’s be adventurers

Oh Darling – Let’s be adventurers. Helenas blogg är fylld med otroligt mycket bra tips och inspiration, speciellt för den som planerar en roadtrip eller som gillar att utforska nationalparker. Dessutom är hon en grym fotograf och hennes Instagram är definitivt värt ett besök.

Helena Gunnare utomhus bland snö och granar

7. Tur och Retur

I resepodden Tur & Retur som drivs av Sara finns praktiska tips för alla typer av resor oavsett om du reser själv eller i grupp. Hon pratar även digitalt nomadskap och gillar du att lyssna på podcasts kommer du garanterat gilla det här. Tur och Retur finns även att hitta på Instagram.

klippig kust i kapstaden

8. Knot Vikings

Tillsammans med treåriga sonen Leo begav sig Christoffer och Stefanie ut på havet och har sedan 2,5 år tillbaka varit ute och seglat. På Youtube får man följa deras spännande äventyr och de som funderar på att resa med barn borde genast klicka in på deras vlogg. Vi älskar också deras Instagram med härliga familje- och resebilder.

familjebild i vattnet

9. RUCKSACK

Eva driver resebloggen RUCKSACK och wow vilka fina bilder. Här blir vem som helst sugen på att ge sig ut i världen och på bloggen finns det massa bra tips på allt från destinationer till packlistor. Vi tycker också att man genast ska klicka in på hennes Instagram och trycka på följ-knappen.

Eva i Australien

10. Flying Dryden

Flying Dryden är bloggen och vloggen för den som gillar aktiva och äventyrliga resor. Här hittar man allt från tips på reseekonomi och recensioner på flygplatslounger till hur det är att hoppa bungee jump i Singapore. Och självklart finns även Daniel att hitta på Instagram.

Daniel vid sin fotoutställning

 

👉🏼 Se förra årets lista: De 10 bästa svenska digital nomad- och resebloggarna 2018

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar