Digital nomadPodcast

Avsnitt 11 – Gigekonomin och ett ökat antal frilansare

Enligt en färsk rapport kommer mer än hälften av arbetsmarknaden i USA vara frilansare inom tio år. Antalet människor som väljer att starta eget växer, vilket ställer större krav på företag att ha en strategi för hur de attraherar och jobbar med konsulter. I elfte avsnittet av vår podcast pratar Emelie med Pernilla Ramslöv, grundare av det virtuella konsultföretaget NOX Consulting som jobbar med ett nätverk på över 3000 IT-konsulter i Sverige och Storbritannien. Vi diskuterar gigekonomins framfart, varför fler väljer att bli frilansare, hur man som individ ska gå tillväga för att hitta nästa ”gig” och varför ens nätverk är A och O på morgondagens arbetsmarknad. Pernilla ger även tips till företag kring hur de kan jobba mer effektivt med team bestående av anställda och frilansare. Avsnittet spelades in på plats i London inför en dragning av Pernilla på General Assembly.

Pernilla Ramslöv är även en av våra talare på Internetdagarna den 21 november, då vi ansvarar för spåret Digital Nomad – Framtidens arbetsplats.

”Utsiktsbilden är från Lofoten. Vi har precis bestigit berget Reine-bringen tillsammans med ett gäng NOX-konsulter.”


Precis som till våra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla till vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar