Distansutbildning

En distansutbildning passar dig som vill bestämma mer över tid och plats och hitta en hållbar kombination tillsammans med t.ex. flexibelt jobb, äventyr och familj.

Distansutbildning är en nybliven norm efter COVID-19

Utbudet av distansstudier ökar för varje dag som går – och inte minst senaste halvåret i och med pandemin. Många småföretagare och entreprenörer har nu börjat vänja sig med arbetslivet på distans och fått upp ögonen för de möjligheter det medför. Samtidigt har många företag drabbats hårt ekonomiskt och sett ett snabbt växande behov av att förändra/digitalisera sin verksamhet för att matcha nya behov.

Pandemin har skapat många nya och framförallt digitala kompetensbehov. Och i en tid som nu är det kanske inte läge att lägga allt jobb åt sidan för att påbörja nya studier och/eller behöva flytta sig själv/familj och företag till annan ort för att man ska kunna studera det man vill. Alternativet är då istället distansstudier – något som går perfekt att kombinera med ett flexibelt jobb, äventyr och familj. Många distansutbildningar är dessutom tidsoberoende vilket gör det ännu enklare att matcha med livet. 

💡 Lästips! Du kan även jobba med att utbilda andra online. Läs om nomaden Caroline Giulianetti som lär ut och lever på distans.

Utbud av distansutbildningar

En distansutbildning kan vara helt eller delvis på distans och kan variera i flexibilitet. Vissa kurser och utbildningar är helt online-baserade medan andra innefattar obligatoriska och fysiska träffar. Vissa utbildningar kan även ha bestämda virtuella träffar medan vissa inte har några bestämda tider. Det finns med det sagt olika grader av distans och det är viktigt att du tar till dig all information om det under sökprocessen.

👉 Se vår lista av plattformar för onlineutbildningar.

En distansutbildning är likvärdig en utbildning som sker fysiskt på plats – kvalitetskraven är lika höga. Till exempel specificeras det ofta inte i examensbeviset ifall utbildningen är på distans eller inte.

Pedagogik via video och onlinemöten

Fördelen med distansutbildningar är att läromaterialet behöver optimeras för att fungera utan fysisk närvaro. Det betyder att mer fokus ligger på pedagogik och nya digitala hjälpmedel – vilket rent krasst sätter distansutbildning i förarsätet för det nya lärandet.

Samtidigt som du lär dig mer inom ett särskilt ämne får du också lära dig hur man arbetar på distans – då det följer samma princip. Mycket fokus ligger på bra skriven kommunikation, lärande i videoformat, molnlagring av filer och effektiva videomöten/workshops.

Ta med studierna på en edukation

Workation – ett fenomen som växt i populäritet allt eftersom fler fått upp ögonen för distansarbete. Att ta med sig jobbet till en semesterdestination kan vara ett perfekt tillfälle att testa på livet som digital nomad, eller bara för att få ett välbehövt miljöombyte.

Med allt fler möjligheter att studera på distans tyckte vi att workation behövde en motsvarighet för studenterna som hellre pluggar från en stuga i Åre, eller från en solig strand i Malaga. Att åka på edukation, helt enkelt.

Nordic Tech Institute

Bli proffs på digital marknadsföring

Nordic Tech Institute erbjuder både breda  och fördjupande kurser inom digital marknadsföring på distans. Du kan välja själv om du vill skaffa dig en bred kunskapsbas eller om du vill fördjupa dig direkt.

Kurserna leds av industriexperter och bland annat av grundaren själv, Simon Myringer, som har mångårig erfarenhet av digital marknadsföring och som både har föreläst samt visat det i företagssammanhang. Han låg bland annat bakom satsningen av Google Digitalakademin i Stockholm.

🤑 Använd rabattkoden SVENSKANOMADER och få 10% rabatt på valfri kurs.

Koden gäller fram t.o.m. 31 december 2021.

Gå till webbplats
Technigo

Lär dig att programmera modern frontend – på 22 veckor

Lär dig att programmera modern frontend (Javascript ES6) under ett 22 veckor långt bootcamp på halvfart (50%) med Technigo.

Technigo har de senaste 4 åren undervisat personer med noll erfarenhet inom programmering och gjort de till webbutvecklare. Formatet är enkelt, varje vecka får du som kursdeltagare skapa ett nytt projekt med den senaste teknologin (JavaScript och React). Vilket gör att du vid slutet av kursen har en konkurrenskraftig portfolio och är redo att kickstarta din karriär som frontend-utvecklare.

Gå till webbplats