Sveriges största mötesplats för digitala nomader

En digital nomad är någon som jobbar platsoberoende – med världen som kontor.

Svenska Nomader är en mötesplats för svenska digitala nomader. Här diskuterar vi hur man som individ möjliggör distansarbete – men även vilken påverkan förändringar i arbetslivet har för både företag och samhälle. Digitalisering, globalisering och gig-ekonomin – det är några av de samhällsförändringar som driver oss och vårt community framåt.

Hos oss hittar du artiklar, intervjuer, nomadporträtt och guider kring digitalt nomadliv och distansarbete. I vår podcast pratar vi med digitala nomader, samhällsorgan och företag och tar del av deras perspektiv på den förändrande arbetsmarknaden. Vi delar även jobb som kan kombineras med ett liv som digital nomad. I vårt forum på Facebook samlar vi digitala nomader och aspirerande digitala nomader för att dela med oss våra erfarenheter, tips och utmaningar. Vi bjuder även regelbundet in till fysiska meetups och seminarium på olika platser runtom i världen.

Svenska Nomader startade i januari 2017 och är idag Sveriges största community för digitala nomader. Kontakta oss på hej@svenskanomader.se.

Vi som ligger bakom Svenska Nomader

Vi är alla digitala nomader och driver Svenska Nomader som en online-baserad verksamhet.

Skrivet om Svenska Nomader

Intervjuer, podcasts och andra artiklar om Svenska Nomader

 Fler väljer gigekonomi: ”Har blivit social grej”

Svenska Dagbladet

Guldklockans tid är förbi – gigekonomin är här för att stanna.

– Arbetsgivare borde reflektera över vilken typ av frihet de erbjuder, säger Emelie Fågelstedt, grundare av nätverket Svenska Nomader.

Läs mer på svd.se

Hon är digital nomad i LA

Driva Eget

Hon har varit digital nomad i fem år. Nu hjälper Yasmine Åkermark andra att kombinera jobb med att upptäcka världen. ”Det enda jag ångrar i min karriär är att jag inte blev digital nomad tidigare”, skrattar hon.

Läs artikeln

Så uttnyttjar du tiden mellan jobb

Dagens Nyheter

En avmattad högkonjunktur har under slutet av året tvingat många företag att varsla om uppsägningar. Konsulten och den digitala strategen Emelie Fågelstedt vet hur man använder tiden mellan jobb på bästa sätt.

Läs mer

Modernt distansarbete skapar digitala nomader

Telia

Att vara en ”digital nomad” kan betraktas som en ny livsstil – som utgår från de moderna möjligheterna till distansarbete. Fenomenet med digitala nomader kan innebära både möjligheter och utmaningar för såväl medarbetare som arbetsgivare.

Läs artikeln

En mötesplats för svenska digitala nomader

Dagens Analys

Globalt finns flera sajter och tjänster som samlar och stöttar digitala nomader, så som Nomadlist.com, remote.co och flexjobs.com. Men det har saknats en plattform riktad till just svenskar som är intresserade av att ge sig ut och resa och jobba samtidigt. Det är något som trion Christoffer Person, Yasmine Åkermark och Emelie Fågelstedt hoppas kunna ändra på.

Läs mer på dagensanalys.se

Gig economy: Utan lägenhet, bil och egen säng – varför inte dra till värmen?

Internetworld

”Enligt Freelance Union i USA väljer folk att bli frilansare för att bestämma över sin egen tid. Att kanske jobba 36 timmar på en vecka istället för 40, men ändå kunna dra in lika mycket pengar. Få mer tid över till fritid.”

Läs mer på Internetworld

Så får du ditt företag att växa

Arbetsförmedlingen

Är du småföretagare så tillhör du hela 99% av Sveriges företag. Arbetsförmedlingen vill att du ska kunna växa och förverkliga dina visioner. Måndagen 1 oktober, och en vecka framöver, finns de på Stockholms centralstation. Lisa Hemph, ansvarig för Arbetsförmedlingens gigekonomi-sektion. Emelie Fågelstedt, delgrundare av nätverket Svenska Nomader, pratar om ”Vikten av att skapa en hållbar gigekonomi” fredag den 5 oktober kl 14.00 på Centralstationen.

Läs artikeln

Ta med företaget på drömresan

Driva eget

Känns det lockande att kunna driva ditt företag från andra delar av världen ibland? Som när snön vräker ner hemma? Ingenting är omöjligt. Men det finns en del att tänka på. ”Jag skulle vilja säga att alla kan bli digitala nomader. Fast såklart, en kirurg kan ha svårt att operera på distans – även om det faktiskt har gjorts tester just på det”, säger Christoffer Persson.

Läs artikeln

30 Inspiratörer för entreprenörer 2018

Expertvalet – lista

Expertvalet motiverar: ”Svenska nomader är till för dem som jobbar på distans, här hittar du bland annat, inlägg av entreprenörer, frilansare och konsulter. Med mer och mer utveckling i tekniken så ökar även möjligheten att jobba på distans, på den här hemsidan hittar du guider, tips, livserfarenheter och mycket mer från andra svenska nomader.”

Se hela listan

Techrekpodden

Emelie Fågelstedt har lång erfarenhet av att frilansa inom digital kommunikation och marknadsföring. Vid en flytt till Tokyo för 4 år sedan tänkte hon: “Varför inte fortsätta som vanligt fast på distans från Japan?” Idag är hon med och driver företaget Svenska Nomader, en community och informationsplattform som handlar om utmaningar med distansarbete. I veckans avsnitt fördjupar vi oss inom vad en digital nomad är, hur ökningen av trenden sätter mer krav på företag om flexibilitet men också hur man får kommunikationen och företagskulturen att fungera. Vi diskuterar även om tryggheten i den svenska modellen och om samhällsföljder med morgondagens arbetsmarknad.

Lyssna på Techrekpodden

Hur livet utomlands kan påverka ditt liv och din karriär

Manpower – blogg

”Vi jobbade lite kväll häromdagen och gick på ett event som handlade om att jobba utomlands. Eller, det handlade om att kasta sig ut i världen som ung, svårigheter man möter när man kommer tillbaka till Sverige och vilken nytta utlandserfarenheter har för jobbsökandet i Sverige.”

Läs mer på Manpower

Podden Digitalt – Mogul

Möt Emelie Fågelstedt – digital nomad & en av grundarna till Svenska Nomader! Hur ser morgondagens arbetsplats ut & vad ställer det för krav på arbetsgivarna? Emelie framtidsspanar & berättar om hennes exotiska kontorsupplevelser. Lyssna på premiäravsnittet av Moguls nya podcast, Podden Digitalt.

Lyssna på Podden Digitalt

Podden: Livet som digital nomad med Emelie Fågelstedt

Dagens Analys

Emelie Fågelstedt är en frilansande digitalstrateg och kommunikationskonsult. Hon har även varit med och grundat nätverket Svenska Digitala Nomader. I det här poddavsnittet delar hon med sig av syn på livet som digital nomad.

Hör avsnittet på dagensanalys.se

Nomader i en digital värld

Honk Please!

Jag ser fram emot att följa utvecklingen, både i Sverige och globalt, mot en vardag där allt fler människor ger sig själva möjligheten att bli självständiga och att jobba med sådana projekt, och på ett sådant sätt, att de själva blir mer inspirerade och engagerade i vad de gör. Tänk bara vilken skillnad de skulle kunna göra för dem som känner att de idag har fastnat i monotona, stressande ekorrhjul som aldrig tycks stanna. Det finns en väg ut.

Läs mer på Honk Please