Digital nomadNomadporträtt

Anna och hennes man reser runt och arbetar från deras husbil

Anna och hennes man Roger framför sin husbil

Foto: Niclas Emein

Anna och hennes man både bor och arbetar ifrån sin husbil. Väder, lust och hav styr oftast vart de åker – just nu är de i Denia, Spanien. De tar dagen som den kommer och utnyttjar gärna dagsljuset till aktiviteter som t.ex. Cykling, besöka marknader SUP och hänga med vänner för att sen arbeta kvällstid. Tillsammans arbetar de på deras webbyrå VimleWebb som fokuserar på att producera, förvalta och supporta WordPress-sajter

Var befinner du dig för tillfället?

Spanien just nu, i Denia. Vi bor och arbetar i vår husbil så vi rullar och stannar där vi vill. Väder, lust och hav styr oftast våra boplatser.

Vad jobbar du med?

Vi arbetar på vår webbyrå som jag drivit sedan 2008. Produktion, förvaltning och support av WordPress-sajter. VimleWebb heter företaget.

Hur hittar du jobb? Ge gärna tips på hemsidor eller sätt att gå tillväga!

Har haft byrån så länge att vi inte söker nya kunder längre. Men tidigare var det nätverk av olika slag som gav nya kunder, men mest nöjda kunder som rekommenderar oss.

Anna och Roger sitter i sin husbil och jobbar

Foto: Niclas Emein

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

Vi låter vår vardag ta tid. Livet i en husbil är lite primitivt och det gillar vi. Lagar gärna mat numera och utvecklar det mer och mer. Dagtid nyttjar vi dagsljuset för aktiviteter såsom cykling, besöka marknader, utforskande av platsen vi befinner oss på, SUP och hänga med vänner. Kvällstid arbetar vi.

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Jag har varit platsoberoende ganska länge men insåg inte vidden av det förrän min man började jobba med mig 2018. Tror också att en mognad hos kunderna krävdes och allt föll på plats 2018.

Vilka är dina främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

Bara gör. Livet är kort. Som digital nomad kan man leva långsammare. I alla fall om man bor i en husbil. Och särskilt om höga inkomster inte jagas utan istället friheten – den är nämligen obetalbar.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om? (tex Trello, Slack etc)

Asana och Harvest är det vi använder i företaget. Och Fastmail.

👉🏼 Följ Anna och hennes mans livsstil via deras populära blogg om att bo i husbil.
👉🏼 Vill du dela med dig av din egna story? Fyll då i vårt Typeform-formulär!

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar