Digitala verktyg

En lista av digitala verktyg för att jobba smartare och effektivare samt mer ekonomiskt. Uppdateras löpande med nya favoriter.

Samtal

appear.in

appear.in är en snabb, smidig och (många gånger) välfungerande lösning även i sin gratisversion. Den största fördelen är att det är väldigt kort startsträcka Nackdelen (i gratisversion) är att det är limiterat till max 4 personer.

Samtal

Zoom

Stabila videosamtal, möjlighet att vara många personer i samma samtal. Används av många större platsoberoende organisationer.

Organisation / Samtal 

Slack

En helhetslösning när det kommer organiserad kommunikation och en favorit av många. Man pratar i kanaler, kan prata i ”sidleds” med hjälp av threads och kan med några knapptryck koppla upp sig även mot andra appar.

Filhantering

Google Drive

Molnbaserat filhanteringssystem. Går även att använda tillsammans med t.ex. Google Docs och Google Sheets för samarbete med andra.

Filhantering

Dropbox

Filhanteringsverktyg där du kan lagra alla dina dokument, bilder, filmer och andra filer i en mappstruktur. Kan även synkas mot datorn, samt användas för fildelning med andra. Basicplanen med 2GB lagring är kostnadsfri.

Säkerhet

ExpressVPN

En VPN-tjänst som är barnsligt enkel att använda. Surfa säkrare och kringgå geografiska begränsningar genom att koppla upp dig mot runt 100 länder.

Säkerhet

Roboform

En kraftfull lösenordshanterare som både gör inloggningsprocessen smidigare och säkrare. Skapa ett master-lösenord som i sin tur ger dig tillgång till alla anslutna applikationer.

Organisation

Google Keep

Många har redan en Google-profil (det är väl nästan oundvikligt) och därför kan det vara smart att koppla sina anteckningar till den. Dessutom är det i vanlig Google-anda ett fräscht och intuitivt gränssnitt.

Organisation

Toggl

En del av ett frilansande liv och arbete i gig-ekonomin är att förflytta sig dels mellan olika arbetsuppgifter men även olika klienter. Toggl är en timer för att mäta hur lång tid som läggs på respektive arbetsuppgift.

Säkerhet

Evernote

Spara anteckningar i olika anteckningsböcker och kom åt dem var du än befinner, oavsett mobil eller dator. Ett måste i verktygslådan!

Organisation

Meistertask

Ett lätthanterligt projekthanteringsverktyg byggt på Kanban-metoden. En favorit hos oss på Svenska Nomader.

Önskemål

Vad är din favorit?

Vi är 100% säkra på att det finns fler favoritverktyg därute. Dela gärna med dig genom att höra av dig till oss.