Att vara digital nomad

är en livsstil

Begreppet digital nomad beskriver lika mycket ett sätt att jobba som att leva. Digitaliseringen och dess medföljande verktyg ger oss möjligheter att nå ett modernare och friare arbetsliv. När världen blir allt mer uppkopplad blir även vi det, och vi kan ta med oss vår laptop, mobil eller surfplatta och sköta våra arbetsuppgifter från vilken plats som helst; vare sig det är hemma från soffan, på ett café i Tokyo eller i en hängmatta på Bali. Med sådana valmöjligheter är det också fler som antar en nomadisk livsstil, därav begreppet digital nomad.

Distansarbete – en växande trend

Att arbeta på distans är en växande trend – både för frilansare, entreprenörer och anställda. Bara i USA uppges 35% av arbetsmarknaden bestå av frilansare och siffran beräknas öka, både i USA och resten av världen.

Enligt en undersökning från UpWork uppger 92% av digitala nomader att de har blivit lyckligare sedan de blev platsoberoende i sina arbeten. Enligt samma undersökning uppger också 59% att de tjänar mer sedan de blev digitala nomader.

Enligt Digital Nomad-profilen Pieter Levels, som ligger bakom nomadlist.co, kommer det finnas 1 miljard digitala nomader år 2035.

Kom igång med våra enkla steg-för-steg guide

Vi har satt ihop en guide i projekthanteringsverktyget Trello där vi listar allt du behöver för att komma igång.

Gå till guide