Vi har listat sex av flera böcker som vi tycker inspirerar och ger fina perspektiv. Helt enkelt perfekta boktitlar för att inleda eller berika din vardag som digital nomad.
4-timmars arbetsvecka: konsten att leva mer och jobba mindre av Timothy Ferriss
En klassiker som troligtvis inspirerat många digitala nomader. Mig därtill. Den excentriske Timothy Ferriss vänder upp och ner på den vanliga föreställningen om att vi människor måste jobba hela livet innan vi till sist, om vi har tur, kan njuta av en välförtjänt pension. Han delar med sig av anekdoter och konkreta råd för att förklara hur du, precis som honom, kan leva mer och jobba mindre.
Digital Nomad av Tsugio Makimoto, David Manners
Tsugio Makimoto var helt klart före sin tid när han 1997 gav ut boken Digital Nomad. Boken berättar (då) om hur tekniska förutsättningar och djupt rotade resebegär kommer att tillåta oss människor att leva och arbeta på resande fot. Han till och med förutspådde (eventuellt myntade) termen Digital nomad.
The Subtle Art of Not Giving a Fuck av Mark Manson
Manson försöker få oss att förstå vad vi faktiskt anser är viktigt och gör det med minst sagt spännande ordval och meningsuppbyggnader. Det är en ren och skär örfil av verklighetsuppfattning. Efter att du har läst denna kommer du att se över dina prioriteringar i livet.
Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman
Daniel Kahneman ger oss som läsare en lektion i hur vi tänker. Boken är fylld med visdomar och råd som får oss att begripa vår värld och hjärna bättre. Kahneman illustrerar vårt tänkande och vår hjärna med två teoretiska figurer. System 1 och 2. Genom att återkomma till dessa system i en rad återkommande exempel visar han hur dessa system fungerar, var för sig och tillsammans.
The Alchemist av Paulo Coelho
En av flera bra böcker från Paulo Coelho och enligt många en modern klassiker. I sin bok The Alchemist förklär Coelho en magisk saga om Santiago, den unge fåraherden från Andalusien, med visdomar om självförverkligande för den som läser. Via Santiagos äventyr får vi som läsare en chans att omvandla de insikter han får, till våra egna
Rich dad, poor dad av Robert T. Kiyosaki
Robert berättar om hur han lärde sig förstå privatekonomi utifrån de skillnader han kunde utkristallisera mellan de råd som hans rike och fattige far lärde honom. Hans fattiga (och biologiska) far var högutbildad och levde efter mantrat att utbildning leder till god inkomst och bra arbete. Att helt enkelt ge sig in ekorrhjulet av inkomster och utgifter som ökar parallellt med varandra. Hans rike (och kompis) far hade en annan filosofi, nämligen att skolan saknade den typ av utbildning som krävs för att kunna göra sig själv förmögen. Hans filosofi var att pengarna skulle arbeta för honom istället för att arbeta för pengar. Det var också det som han lärde Robert och hans kompis Mike. Boken behandlar sedan hur Robert använder sig av dessa råd, samt identifierade skillnader, för att göra sig själv ekonomiskt oberoende.
Join the discussion One Comment