Det flexibla arbetslivet

100 företag som tillåter distansarbete

Av september 20, 2017 Inga kommentarer

Nyligen publicerades en artikel på Forbes sajt med en lista på 100 företag som erbjuder distansroller. Listan bygger på jobbannonser som lagts ut på jobbsajten flexjobs.com – där distansjobb från företag över hela världen annonseras. Totalt har över 47 000 olika företag lagt ut tjänster på Flexjobs till dags datum.

Till de 100 företag som lagt ut flest tjänster på Flexjobs hör Amazon, Xerox, Dell, Hilton Worldwide och Salesforce. Bland de roller som annonseras på sajten finns allt från kommunikations-, marknadsförings- och skribentjobb till roller inom HR, ekonomi, utveckling och försäljning.

Allt fler företag börjar idag att öppna upp för att låta sina anställda jobba på distans, t.ex. om de vill jobba hemifrån ibland, sitta på ett fik eller förlänga semestern en vecka och kanske jobba från ett annat land ett tag. Enligt siffror från Bureau of Labor Statistics i USA har antalet personer som uppger att de ibland jobbar hemifrån ökat från 19 % år 2003 till 24 % år 2015. Hela 82 % av de som jobbar hemifrån uppger att de känner sig mindre stressade när de tillåts jobba på distans.

Andra företag har valt att avsäga sig kontor helt och har team som enbart jobbar på distans hela tiden. Hit hör företag som Automattic (WordPress) och Buffer.

En studie från AfterCollege i USA som undersökte drivkrafter för millennials visade att 68 % av yngre arbetstagare skulle vara mer intresserade av att ta ett jobb om distansarbete var en medarbetarförmån. Det kan alltså vara en viktig diskussion att ta internt på företag för den som önskar attrahera yngre talanger framför sina konkurrenter framåt.

Se hela listan över de 100 företag som erbjuder flest distansroller: Work Abroad In 2017: These 100 Companies Offer The Most Remote Jobs

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar