Co-workingDet flexibla arbetslivetDigital nomad

Cafékedjan Bröd & Salt satsar på coworking

Av oktober 3, 2022 Inga kommentarer

sponsrat inlägg

Många distansarbetare och digitala nomader älskar att kunna ta med jobbet till ett café och kunna spendera arbetsdagen utanför kontoret. Stockholmsbaserade cafékedjan Bröd & Salt har dragit igång ett eget coworking-initiativ för att bättre kunna ackommodera gäster som vill både fika och jobba. Vi har pratat med Annelie Vest, marknadschef för Bröd & Salt, för att lära oss mer om konceptet.

Hej Annelie! Kan du berätta lite om Bröd & Salt?

Jag jobbar som marknadschef på Bröd & Salt. Vi är ett hantverksbageri och salladsbar med 18 butiker runtom i Stockholm som grundades 2011.

Berätta lite om er satsning på coworking. Varför denna satsning och hur fungerar det?

Idén om Bröd & Salt coworking växte fram under pandemin när hybridarbete och distansarbete blev det nya normala. Tanken med vår coworking-satsning är att fånga upp de som inte vill jobba hemifrån varje dag och som behöver ett flexibelt kontor att landa på lite då och då.

För vår del som har väldigt högt tryck i alla våra butiker med gäster som vill sitta och äta eller fika blev det ett problem att borden ständigt togs upp av distansarbetare. Att kunna erbjuda coworking och avsedda platser där det är okej att jobba var nästan ett måste för att inte tvingas “bussa ut” gäster. Och det har känts skönt att slippa såklart.

Vad kan man förvänta sig som digital nomad när man jobbar från era caféer?

Bra service från vår härliga personal såklart och ett attraktivt fika- och matutbud från morgon till kväll. I coworking-delen finns det bekväma lounger, sköna fåtöljer och skrivbord att arbeta ifrån. Det finns snabb internetuppkoppling och ljudisolerade poddar om man behöver ta ett telefon- eller videomöte.

Coworking finns på tre av våra caféer: Hantverksgatan, Odengatan och Birger Jarlsgatan.

Varför har ni valt att gå med i Deskhunters?

Vi tycker att Deskhunters tagit fram en smart lösning som gör det mer hållbart för oss att fortsätta välkomna distansarbetare till våra caféer. De är en bra samarbetspartner att ha med när vi vill växa i vårt coworking-koncept.

Sebastian Martinez, VD för Deskhunters, ser också positivt på samarbetet.

– Med Bröd och Salt får vi en partner som tänker nytt i hur arbetsplatser och framför allt flexibla arbetsplatser kommer att se ut framöver. Att vi dessutom får en partner som syns överallt i Stockholm gör att vi ser många synergier med Bröd och Salt, säger han.

Deskhunters för digitala nomader

Många digitala nomader kan nog känna igen sig att det kan ibland kan vara svårt att hitta en tillfällig arbetsplats som har allt man behöver för att kunna jobba. Speciellt när man kommer till ett nytt land eller en ny stad. Med Deskhunters digitala matchningstjänst kan man enkelt hitta en arbetsplats i närheten att jobba från en kortare stund. Samtidigt skapar tjänsten en mer hållbar struktur för distansarbete som gynnar inte bara digitala nomader, men också lokalägare.

– Sedan Deskhunters lansering i maj har flera flexibla arbetsplatser öppnats upp för distansarbetare och digitala nomader i Stockholm. Men givetvis siktar vi mot att snart kunna erbjuda tjänsten till användare i flera andra städer runtom i landet så att fler lättare kan ta del av den frihet och flexibilitet som kommer med hybrid- och distansarbete, avslutar Sebastian.

sponsrat inlägg


👉 Med rabattkoden svenskanomader22 får du 40% rabatt på alla ställen i Deskhunters app fram t.o.m 31/10
👉 Så fungerar Deskhunters

 

 

 

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar