Co-workingDet flexibla arbetslivet

Upplev ett av Sveriges snyggaste kontor

Översiktsbild från Unity i Hammarby Sjöstad

sponsrat inlägg

Som digital nomad kan det kännas svårt att hitta en vettig plats att arbeta ifrån. I sviterna av pandemin vill vi mer än någonsin ha större kontroll på när vi jobbar, men också var. Begreppet coworking har aldrig varit så hett som nu och att hitta en hållbar struktur för distansarbete är viktigare än någonsin.

Ett ställe som verkligen anammat begreppet coworking är UNITY. Vi har träffat Louise Bjurenvall. Hon berättar om deras koncept, vikten av nätverkande i en kreativ miljö och varför UNITY Hammarby Sjöstad är nominerat till Sveriges vackraste kontor.

Hej Louise, vilken är din roll på UNITY?

– Jag arbetar som Commercial Manager för UNITY Sverige. Det innebär att jag är ytterst ansvarig för att driva företagets försäljning och uthyrning. Vi erbjuder både coworking och coliving vilket innebär att du kan bo och arbeta under samma tak. Du kan hyra fräscha möblerade lägenheter per natt, eller så länge du behöver. Tanken är att du ska kunna bo och arbeta på ett sätt som passar just dina behov. Du kan till exempel nyttja våra allmänna ytor som takterrass, innergård, gym, café och bar. Hos oss får du möjlighet att bo privat, men leva tillsammans – coliving helt enkelt.

UNITY Hammarby Sjöstad ligger i en gammal industrilokal med tio meter högt i tak. Lokalen är luftig och ljus med en modern och stilren inredning, skapad av den brittiska prisbelönta designern Tom Dixon. Det är en inspirerande plats som inbjuder till både nätverkande och kreativitet. Här finns allt från loungeplatser till ett eget privat kontor. Tillgång till telefonbås och mötesrum med all modern teknik, gemensamt kök, gratis kaffe och te, lounger, och parkeringsmöjligheter. Dessutom är receptionen bemannad dygnet runt.

Översikt av Unitys kontorsplatser i Hammarby Sjöstad

Varför har UNITY valt att satsa på både coworking och coliving?

– Det finns en efterfrågan på just denna form av arbetsplats med flexibilitet gällande avtal. Många är trötta på att jobba hemifrån och vill dela kontor med människor från olika branscher. De vill utöka sitt nätverk eller bara variera sin arbetsplats men samtidigt inte teckna långa avtal. Det ska vara flexibla hyreskontrakt, korta uppsägningstider och tillgänglighet on-demand. Där är Deskhunters tjänst viktig för oss. Med deras app kan våra gäster snabbt och smidigt boka sin arbetsplats och få möjlighet att jobba tillsammans med andra likasinnade i vår inspirerande miljö – utan att binda upp sig. Det innebär färre ekonomiska risker, vilket är viktigt för många i det ekonomiska läge som råder.

Det är alltså därför ni är med i Deskhunters?

– Ja, precis. Vi har ingen stor kedjetillhörighet och behöver fylla våra skrivbordsplatser varje dag. Där har Deskhunters varit en viktig partner för oss och det är de fortfarande. I utbyte mot att vi erbjuder en flexibilitet får vi möjlighet att träffa alla typer av ”travelling professionals”, däribland de digitala nomaderna – de som bara behöver en arbetsplats för en kort tid.

Med Deskhunters digitala matchningstjänst hittar du alltså enkelt en arbetsplats i närheten att jobba från en kortare stund, till exempel hos UNITY. Samtidigt skapar tjänsten en mer hållbar struktur för distansarbete som gynnar inte bara digitala nomader, utan även lokalägare. 

Deskhunters QR-kod på ett bord

 Louise fortsätter:

– Hos UNITY arrangeras olika community-events som till exempel nätverksträffar med frukost, yoga, afterwork i samband med föreläsningar, samt en och annan öl- eller whiskyprovning. Här finns något för alla. Vi försöker hela tiden lyssna efter vad personer i vårt nätverk vill ha. Just nu är vi nominerade till ”Sveriges snyggaste kontor” av Lokalnytt.se. I samband med det fick jag höra att våra lokaler är snygga och inspirerande, men att personalen är det viktigaste enligt våra medlemmar. Det var ett oerhört fint erkännande och ett kvitto på att det vi gör behövs.

Genom att ansluta dig till Deskhunters får du alltså tillgång till allt detta hos UNITY och blir en del av ett större sammanhang tillsammans med andra digitala nomader.

👉 Passa på! Med rabattkoden svenskanomader25 får du som användare 25% i 30 dagar på alla platser från den dag du aktiverar koden i Deskhunters-appen (iOS / Android). Gäller fram t.o.m 31/12 2022.
👉 Anslut ditt kontor till Deskhunters.
👉 Fram t.o.m 11 november kan du rösta fram Sveriges snyggaste kontor.

sponsrat inlägg

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar