Det flexibla arbetslivet

Vi pratar ’sidoverksamheter’ med Side Hustle Stockholm

Av november 17, 2017 3 kommentarer

Imorse var vi elva personer som träffades på A House Stockholm för att diskutera digitalt nomadskap, att starta företag och att ha en side hustle – en sidoverksamhet på sidan av ens ordinarie jobb med ambition att generera en extra inkomst. Meetupen var ett gemensamt initiativ från Svenska Nomader och Side Hustle Stockholm, och på scen delade Christer Berglund och Yasmine Åkermark med sig av sina erfarenheter och bästa tips för att starta upp ett nytt projekt.

I gruppen fanns personer som jobbade med bland annat sociala medier, game design, som virtuell assistent, som skribent, inom start-up sfären och som inspiratörer för andra entreprenörer. En övervägande del av deltagarna var idag frilansare, och letade efter nya intäktsmodeller eller sätt att hitta nya kunder.

Side Hustle Stockholm startades med ambition att ge stöd till personer som vill utveckla sin sidoverksamhet; inte för att säga upp sig från sina ordinarie jobb utan snarare för att hitta projekt att brinna för på sidan om. Christer planerar att anordna flera meetups framåt för att samla personer som vill diskutera sina affärsidéer och komma på sätt att göra dem lönsamma. Vi på Svenska Nomader är glada över att ha fått vara med och co-hosta gruppens första meetup, då vi också ser ’sidoverksamheter’, eller ’passion projects’, som ett sätt för människor att jobba på distans på sikt.

Ett stort tack till våra vänner på A House Stockholm för att vi fick vara hos er imorse! Och tack till alla er som kom och delade med er av era tankar, utmaningar och framtidsplaner.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Join the discussion 3 kommentarer

Skriv en kommentar