Digital nomadPodcast

Avsnitt 18 – Gurgin om vanlife och husbilsminimalism

Av september 11, 2018 Inga kommentarer

I artonde avsnittet av Svenska Nomaders podcast träffar vi Gurgin och pratar om vanlife och husbilsminimalism. För tre år sedan sa Gurgin upp sig från sitt jobb som programledare på Sveriges Radio, sålde allt han ägde och köpte en husbil. Frihet kändes viktigare än en trygg anställning och fast lön i slutet av varje månad. Idag lever Gurgin i sin husbil tillsammans med hunden Ronja och försörjer sig på att göra poddar åt sig själv och andra samtidigt som han bilar igenom Europa. Bland annat ligger han bakom ’Hundpodden – Vår Bästa Vän’.

Vi pratar minimalism och varför Gurgin tog steget att sälja av det mesta han ägde och börja leva på fyra hjul. När vi träffas är han precis hemkommen från Berlin där han klarat sig på 3000 kr under en månad. Genom att leva billigt kan Gurgin jobba mindre och samtidigt volontära för olika organisationer han brinner för, ge dem en megafon och hjälpa dem att förmedla sina budskap via podcasts.

Att hitta ett arbete och ett liv som ger mening, utmaningar när man lever i en husbil, bra platser att leva på och gemenskapen längst med vägen är ämnen som vi behandlar under samtalet som spelades in på Goto 10 i Stockholm. För den som vill följa Gurgins resa längs med Europas vägar rekommenderar vi att spana in hans Instagram på @gurgin och @minimalismonwheels. I avsnittet tipsar han även om appen Park4Night för den som lever på fyra hjul och är på jakt efter bra destinationer att besöka och jobba ifrån i perioder.

Gurgin med hunden Ronja bredvid sin husbil

Gurgin på plats på Goto 10 i Hammarby Sjöstad

Precis som till våra andra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla i vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar