Digital nomad

Lista: Event för digitala nomader

Oavsett om du går i tankar för att ta steget till att bli digital nomad eller ifall du varit platsoberoende i flera år finns det en rad olika event/konferenser där likasinnade umgås och lär sig av varandra. 

En del av varför Svenska Nomader finns är för att vi vill att fler digitala nomader ska mötas. Vi har haft några fysiska event som vi kommit att kalla NomadMeetups och kommer självklart att hålla fler. Bland annat på Goto10 den 31 augusti – det får du inte missa!

För den som vill se sig om globalt finns det en rad häftiga event – vi har valt ut dem bästa och listat för er!

DNX – Digital Nomad Conference (9-10/9 2017)

Den största (och första?) konferensen för digitala nomader. Det är ett event med inspirerande och motiverande föreläsningar och workshops. Och så klart, mycket nätverkande. Bakom eventet står Felicia Hargarten och Mercus Meurer, bägge online-entreprenörer med resor som stor passion. Eventet har tidigare hållits i Berlin och Bangkok men i år blir det i Lissabon.

Nomad Cruise (25/9-10/8 2017)

Ett event som verkligen är för den digitala nomader, då det aldrig står still. Bokstavligen. Nomad Cruise hålls årligen på kryssningsfartyg och lockar upp till 200 st digitala nomader från världen över. I år kommer kryssningen att gå från Kanarieöarna i Spanien till Panama i Centralamerika med stopp i bland annat St Maarten, Curacao och Aruba. Ett event man inte får missa?

7in7 (3-9/10 2017)

Namnet står för 7 år, 7 konferenser och 7 kontinenter. Förklaringen och namnet skvallrar om ett 7 års långt mission av att skapa en bättre framtid för platsoberoende personer. Och ja, de menar allvar med 7 kontinenter. År 2022 kommer eventet att hållas på Antarktis.

I år hålls eventet i Barcelona och då kan du vänta dig föreläsningar, workshops och så klart en grym fest!

Nomad city (18-24/9 2017)

Nomad City är ett relativt nytt event som tagits fram tillsammans med Nomad Cruise (listat ovan). Eventet hålls på Las Palmas, Kanarieöarna och dess agenda är en blandning av lokala aktiviteter, workshops, föreläsningar och fest. I år kommer dess fokus att rikta sig lite mer mot platsoberoende företag och dess anställda.

Det här vara bara några event i raden av många, vi hoppas det har inspirerat! Tycker du att vi har missat någon självklar, har egna event-idéer eller bara vill prata digitalt nomadliv – kontakta oss på hej@svenskanomader.se 

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar