Digital nomad

Livet som digital nomad

Stäng dina ögon för en sekund och föreställ dig detta. Du har precis landat i Medellín, Colombia efter två månader på paradisön Bali. Första kvällen i din nya hemstad möter du upp med vänner du har träffat i Italien, Thailand och Argentina. Ni skålar och diskuterar resor, äventyr, frilansjobb och var ni ska åka härnäst. Blir det Barcelona för våren eller kanske Marrakech, hela världen står öppen för dig.

Detta är min vardag och livet för en digital nomad. Och kanske det bästa är att jag faktiskt sparar tusentals kronor i och med att jag inte lever i Sverige.

En digital nomad kan jobba ortsoberoende och tar fördel av att man kan resa och arbeta samtidigt. Spelar ingen roll om du gör till exempel marknadsföring från en hängmatta i Thailand eller ett co-working cafe i Budapest.

Vi blir allt fler digital nomader och det är inte bara 20-någonting från västvärlden som väljer detta liv utan även hela familjer med småbarn och nomader från länder såsom Thailand, Brasilien och Nigeria.

Själv valde jag att leva som digital nomad när jag insåg att jag kunde arbeta med mitt företag ortsoberoende och faktiskt tjäna pengar på denna livsstil då jag slapp höga hyreskostnader i Västeuropa. Jag bokade en billig resa till Buenos Aires, hittade en AirBnb och så började mitt äventyr som digital nomad. Jag åt god och nyttig mat, tränade yoga, jobbade på olika cafeer och avslutade mina dagar med ett glas rött blickandes ut över Buenos Aires tak. Drömmen!

Efter detta var jag såld och har sedan dess besökt platser såsom Bali, Kroatien, Kuala Lumpur. Just nu är jag i full gång att planerar mina nästa äventyr för 2017, först ut är Kapstaden den 13 januari.

Varje digital nomad har sin historia, vad är din? Vi letar efter digitala nomader att intervjua för Svenska Nomader. Hör av dig till hej@svenskanomader.se om detta låter som du eller om du känner någon som har en historia att dela med sig av!

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar