Digital nomadNomadporträtt

Nomadporträtt: Camilla Lebert Hirvi

Av februari 15, 2017 One Comment

Camilla Lebert Hirvi har levt med sin familj i utlandet under de senaste 16 åren, och blivit en digital nomadförebild för många. Idag jobbar hon som Livsdesigner, Affärscoach och Par-utvecklare via digitala tjänster.

Var är du just nu?
På Koh Lanta i Thailand.

Var var du innan?
Jag och min familj har de senaste 16 åren bott växelvis mellan Thailand och Grekland. I Grekland har vi bott på Rhodos i 3 år och annars växlar vi ö som tex Skiathos, Kreta eller Kefalonia.

Vart tänker du åka härnäst?
I april landar vi i Sverige för att starta upp en Coachutbildning som pågår under 6 månader på distans och sedan åker vi till Rhodos för att ha certifiering med den förra gruppen och ha en yogaresa med Malin Berghagen. Därifrån vidare till Kefalonia för ännu en yogaresa.

Varför valde du att bli digital nomad?
Det ger mig det som är viktigast för mig: Frihet. Frihet att välja var jag vill arbeta, när, hur och med vad.

Hur försörjer du dig?
Mina inkomster kommer från flera inkomstben. Dels leder jag en Certifierad Coachutbildning som har uppstart och avslutning i ”live”-möten och resten online. Dels arbetar jag som Livsdesigner och Affärcoach via Skype. Jag coachar allt från småföretagare som vill bli mer platsoberoende eller människor som står inför en stor förändring, att sälja allt och ge sig ut i världen och också andra som vill hitta sin passion, skapa en utveckling i livet, komma förbi sina egna inre hinder. Jag är också Par-terapeut och jobbar med Par-terapi både i grupp på resor i Grekland, med par som kommer dit där jag är och vill jobba intensivt och via Skype. Jag erbjuder också e-program för att hitta sin Livsvision, Skapa en affärsidé som bygger på passion och fungerar på nätet och hur man omvandlar sin affärsidé till en succé på nätet. Slutligen har jag ett inkomstben med retreatresor till Thailand och Grekland. Jag har jobbat ihop med Malin Berghagen med yogaresor i 12 år så vi har minst 4 resor per år med henne och dels har jag egna Livsdesign retreats för de som vill designa sitt liv så att de lever sitt drömliv.

Hur ser din vardag ut?
Eftersom jag jobbar bara med svenskar är det ofta en lugn morgon här i Thailand då Sverige sover. Jag och min man tränar ofta direkt på morgonen eller går en lång strandpromenad och tar en långfrukost där vi ofta har ett kreativt planeringsmöte. Ibland coachar jag någon på fm ”live” men oftast börjar mina coachingar efter lunch fram till middag. Jag tar sällan fler än 4-5 coachingar per dag för att också jobba med mina andra projekt. Middag avnjuter vi antingen uppe på berget där vi bor med strålande utsikt över Andaman havet, Phi Phi öarna och solnedgången. Eller nere på stranden i någon enkel strandrestaurang med vänner eller bara vi i familjen.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Att skaffa sig en stabil uppkoppling. Jag jobbar ofta med webinar och det kräver bra och stabil uppkoppling. Vi har prioriterat att bo fint med härlig utsikt i Thailand men dit är ingen fiberlina dragen så jag får låna vänners hus när jag ska ha webinar. I Grekland skaffade vi egen uppkoppling till det hus vi hyrde. Vår princip förresten är att aldrig äga något, enbart hyra, både boende och transportmedel. Det gör att vi är supermobila.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Ja, jag har inlett ett samarbete med en investerare som har ett mycket bra program där man lär sig att skapa rikedom med minimal risk. Många av mina följare fastnar i att de inte har pengar till det liv de vill leva och nu ska vi bygga upp dels ett program där vi erbjuder tänkandet och självreflektionen inför att skapa ett rikt liv och där vår samarbetspartner erbjuder ett utbildningsprogram med kunskap som gemene man inte känner till, men som är roligt och enkelt. Det ska vara roligt och enkelt att bli rik även om det kräver kunskap, tålamod och tillit till sin egen förmåga ?

Vad är din favoritplats att bo och jobba på:
Oj, det är så många underbara platser. Just nu är det huset vi bor i på Koh Lanta med makalös utsikt och lugn och ro. Men vi hyrde ett hus på Rhodos i 3 år som var direkt på stranden som var lika fantastiskt det. Nästa vinter ska vi reka och åka till Costa Rica för ett eventuellt flytta vårt vinterviste dit ett tag. Men vi tänker oss bli gamla på Kreta.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Skala av allt som inte leder dig till din dröm. Skala av materiellt, tidsmässigt, värderingsmässigt och syna och ändra ditt synsätt på pengar. Skapa en tydlig vision som bygger på hur du vill känna det i ditt framtida liv. Bygg en affärsidé som utgår från din allra största passion. Den ska bära dig också när det känns tungt och vara något du vill göra även om du inte skulle tjäna pengar på det. Ta hjälp av en bra coach eller mentor som själv har lyckats. Ta inte hjälp av någon som själv inte lever som hen lär. Följ, lär och nätverka med andra digitala nomader. Sen är det bara modet som krävs. Att våga hoppa fast man är rädd och fast allt är ovisst. Inför hoppet, bygg din egen tillit till din förmåga. Det är det viktigaste du har.

Följ Camilla på Facebook genom att gilla hennes sida och på Instagram  @camillaleberthirvi. Camilla tipsar också om sin gratis mailserie ”5 sätt att designa ett liv med mer frihet”, som du hittar på hennes blogg:  www.camillaleberthirvi.se.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Join the discussion En kommentar

 • Sanna Hellström skriver:

  Å Camilla, det är lika härligt att läsa om dig varenda gång!

  Du är verkligen en sådan inspiration och många gånger när jag fastnar i något så frågar jag mig ”hur skulle Camilla göra nu” …. 🙂

  Det är bilden av att det är möjligt att leva en annan typ av liv som du gör så levande och inspirerande.

  Jag har några vänner som bor på Costa Rica så det blir spännande att höra mer om det om ni bestämmer er att bo där också!

  Bilden på dig på mage i sanden är UNDERBAR!!!!

  Kram
  Sanna

Skriv en kommentar