Digital nomadNomadporträtt

Emil Sergel är en mångsysslare inom media och lever som digital nomad

Emil Sergel, en mångsysslare med frihet att befinna sig där han känner sig vilja vara för stunden – med andra ord en digital nomad. Emil är just nu aktuell med en kommande biografi om en svensk diamantsmugglare och några än så länge hemliga filmprojekt. Han har tidigare gjort sig känd i digitala nomad-kretsar i och med sin bok Mitt år som nomad – Vägen till ett friare liv. Något du kan få en försmak av här!

Var är du just nu?
I Funäsfjällen i Härjedalen.

Vart var du innan?
Stockholm. Inledde med ett morgonmöte på Söder och avslutade dagen med kvällsskidåkning i Funäsdalen. Älskar kontrasterna.


Vart tänker du åka härnäst?
Vintersurfa i Hoddevik i Norge och sedan Bali. Där finns ju både vulkaner att klättra upp på samt en och annan våg att surfa på.

Varför valde du att bli digital nomad?
Jag blev dumpad på Aconcagua, Sydamerikas högsta berg. I den där tomheten så föddes en idé om att bo i min surfbuss Alfie. Hur skulle det vara att leva utan möbler, måsten och prylar. Jag var tvungen att testa. Prova på den där ultimata friheten. Att inte behöva åka tillbaka till något utan vara exakt där jag vill vara.

Hur försörjer du dig?
Jag är frilansfilmare, journalist, producent, författare, föreläsare och filmfestivalarrangör.

Hur ser din vardag ut?
Olika, men försöker jobba ungefär fyra timmar om dagen. Sedan är jag ute och rör på mig beroende på vart jag är. Topptur i fjällen, en längdtur, en längre löptur på stig, surf, yoga, vandring, klättring.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Att jag ibland kan känna mig som en satellit som cirkulerar kring mänskligheten. Jag kan sakna lite tillhörighet.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Japp, lite hemliga. Men en bok, en biografi om en svensk diamantsmugglare. Kommer bli fett! Har lite filmprojekt också men de är hemliga. 😉

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
Om jag får välja en så blir det nog Kalk Bay utanför Kapstaden. Bra surf, vilt hav och bra berg. Och svinbra restauranger. Å hajar.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
En stor tröskel för folk tror jag är att de undrar om de kommer ha råd att ta klivet. Jag brukar vara tydlig med att ens fasta kostnader sjunker snabbt om man inte har ett fast boende så därför behöver man inte heller tjäna jättemycket pengar för att leva. Som lägst har jag haft 1400 kronor i månaden i fasta kostnader.

Var kan vi följa dig i sociala medier / hemsida?
Jag gillar Instagram – emilsergel. Annars nås jag på www.emilsergel.se

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar