Digital nomadNomadporträtt

Ronnie vill få fler att våga gå utanför sin comfort zone

Av februari 22, 2021 Inga kommentarer

Ronnie BerghRonnie Bergh är en av grundarna av Nation of Nmds som tillverkar väskor och kläder för de som ofta är på resande fot. Han har själv levt som digital nomad i flera år och vill med hjälp av sitt företag inspirera fler till att våga gå utanför sin comfort zone och leva en mer aktiv livsstil.

Var befinner du dig just nu?

Just nu befinner jag med i Wichita, Kansas, USA. Efter 6 år i Los Angeles valde jag och min fru att testa något helt nytt och hamnade här.

Vad jobbar du med?

Jag driver mitt egna företag Nation of Nmds samtidigt som jag hjälper andra företag med affärsutveckling, design och marknadsföring.

Berätta lite om vägen till ditt platsoberoende arbetsliv och livet som digital nomad?

Innan jag valde att satsa på att starta eget var jag nästan åtta år på klockföretaget Daniel Wellington. Genom dem jobbade jag nästan uteslutande hemifrån eller på resande fot och kände att det livet passade mig. Jag var väldigt effektiv under frihet och kände att det var en livsstil jag ville fortsätta med.

Berätta om Nation of Nmds – hur började allting och vad är tanken bakom företaget?

Allting började 2017 när jag och min kollega Robert Conzato bestämde oss för att vi skulle göra “slag i saken” och starta ett företag tillsammans. Vi fastnade tidigt på att vi ville tillverka väskor som är smarta för de som ofta är på resande fot. Ingen av oss hade däremot erfarenhet av att tillverka väskor men vi hade en stark vilja att lära oss. Vi tänkte bara; “kan andra, så kan vi”.

Vi tog hjälp av folk i vårt nätverk och jag åkte och besökte fabriker vid flera tillfällen för att lära mig processen, något som har varit otroligt spännande och lärorikt. Vi var väldigt stolta när vi släppte vår första kollektion weekenders som nu säljs via vår e-commerce och i ett 40-tal butiker runt om i bl.a. Los Angeles, Seattle, Tokyo, Stockholm och Malmö. Snart kommer även vår senaste kollektion att släppas och då blir det både väskor och kläder.

Nation of Nmds weekender bag

Nation of Nmds weekender bag

Målet med våra produkter är framför allt att de ska underlätta för dig som ofta är på resande fot. Vi värderar funktionalitet väldigt högt men försöker givetvis också se till så att våra väskor och kläder är både bekväma och snygga. Jag själv brinner för formgivning, design och för den skapande processen så det ska bli väldigt kul att få visa vad som kommer härnäst.

Utöver vår faktiska klädproduktion finns det djupare och mjukare värden som ligger till grund för vårt företag, något som vi hoppas kommer ta ännu tydligare form framöver. Vi vill inspirera människor att ta sig utanför sin “comfort zone” och utmana sig själva. Om man vill leva som en renodlad digital nomad utan en fast bas är det fantastiskt och något som jag själv gör till en viss del – men det är inte allas dröm. Därför hyllar vi alla som aktivt utmanar sig själv i sin vardag, oavsett hur de gör det. Vi siktar högt och vi vill på sikt också skapa ett community med människor som kan inspirera varandra att gå sin egen väg, söka personlig utveckling, hitta nya upplevelser och bygga en sund livsstil.

Nation of Nods weekender bag

Under 2020 träffade vi ett team med svenska investerare och efter många om och men valde vi att ta in kapital för att kunna lyfta Nations of Nmds ytterligare. Därför har vi också precis tagit in två nyckelpersoner till i bolaget och vi i ledningsgruppen finns nu i både USA och Sverige. Vi försöker sen start leva som vi lär och har byggt ett företag helt i nomadisk anda. Vi sköter det mesta digitalt och det fungerar hur bra som helst att vi alla befinner oss på olika platser.

Vad har du för tips till andra som vill bli digital nomad?

Vill du bli digital nomad måste du först och främst fråga dig själv om det verkligen är vad du vill eftersom det kräver en hel del arbete innan man väl är igång. Men är lågan stark inombords att komma bort från livet som “bara” anställd så börja med att lägga upp en plan, ha laserfokus och tålamod. Jag har ofta försökt nå ut och ta hjälp av personer som är mer framgångsrika än jag själv – lite som ett inofficiellt mentorskap.

Så vitt jag vet och tror lever vi bara en gång så följ din magkänsla och lev livet fullt ut.

Har du några digitala verktyg som frälst dig och du kan tipsa om?

Jag använder nog de verktyg som de flesta andra använder men mina favoriter är Whatsapp, Slack och Basecamp. När vi behövt outsourca mindre projekt har gig-plattformen Fiverr varit väldigt effektiv.

👉 Följ Nation of Nmds på Instagram
👉 Vill du dela med dig av din egen story? Fyll då i vårt Typeform-formulär

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar