Digital nomadNomadporträtt

För Victoria Inoue blev skrivandet nyckeln till ett digitalt nomadliv

Victoria Inoue jobbar inom techscenen i Silicon Valley och har haft sin bas i USA under de senaste tre åren. För henne blev skrivandet nyckeln till ett digital nomadliv.

Var är du just nu?
Jag är i San Francisco på amerikanska västkusten!

Vart var du innan?
Jag var nyligen i New York i 3,5 månader, men bodde här i San Francisco innan det. Har bott i USA totalt i lite över tre år, men har även bott ca ett år i södra Frankrike och ca ett år i Norge. Jag kommer ursprungligen från Stockholm.

Vart tänker du åka härnäst?
Helst vill jag bli kvar här, men vi får se hur det går med visum och sånt (vilket tyvärr är en avgörande del för att kunna få vara i USA). När det kommer till semester vill jag gärna utforska några ställen i USA jag inte varit på än (t.ex. New Orleans, Austin och öknen kring Arizona och Nevada), men även till exempel Brasilien, Sydafrika, Island, Ryssland…

Varför valde du att bli digital nomad?
Det var nog inte avsiktligt, men jag har hållit på med skrivande sedan barnsben. När jag blev äldre visste jag att det var det jag ville hålla på med, men tänkte inte riktigt att jag skulle bli författare på heltid, så jag styrde in mig på att bli copywriter och bloggare. Och eftersom de två sysselsättningarna är så pass digitala, så blev det bara så automatiskt.

Hur försörjer du dig?
Just nu jobbar jag som copywriter på ett av världens största techföretag i Silicon Valley.

Hur ser din vardag ut?
Jag är copywriter ”by day” och bloggare ”at night”, så jag har ett kontorsjobb 9-5 ungefär, och bloggar eller sysselsätter mig med andra skrivprojekt på kvällarna, när jag inte är ute och har kul i San Francisco.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Disciplin tycker jag! Just för stunden jobbar jag på ett ”riktigt” kontor, men när jag frilansar eller jobbar med andra egna skrivprojekt är det verkligen en konst att sätta upp regler, rutiner och deadlines för sig själv.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Ja! Jag är ju främst copywriter till vardags, men har även egna längre skrivprojekt på sidan som jag ständigt försöker jobba framåt med. Men så var det det där med disciplinen…

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
San Francisco, helt klart! Älskar den här staden. Den är verkligen i framkant, extra mycket så om man ser till den digitala utvecklingen och trender. Att bo och jobba kring Silicon Valley sätter en verkligen mitt i epicentrum av teknologiska och digitala trender, vare sig man vill eller inte. Dessutom är det så vackert här!

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Nätverka! Och då menar jag både online och IRL. Det är superviktigt och till stor hjälp att ha kontakter och nätverk spridda över världen. Detsamma gäller om man jobbar inom ett kreativt yrke—jobba hårt på att ha en bra portfolio, men glöm inte bort att nätverka också. Enligt min erfarenhet väger en bra portfolio vs. kontakter, nätverk och tur ungefär 50/50.

Följ Vicky på hennes blogg vickys.se och på Instagram @vickys.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar