Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Nomadsnack med Christoffer Persson om att jobba på distans från Lissabon

Christoffer Persson är anställd på ett företag med säte i Lund men jobbar på distans från Lissabon. Emelie Fågelstedt är på plats och träffar honom för att prata om hur det fungerar att jobba på distans mot sina kollegor hemma i Sverige, hur han fick igenom att få jobba på distans för sin arbetsgivare och varför Lissabon har blivit en tech- och startup hub i Europa som ständigt växer i popularitet.

Det här är även första gången som Emelie, Christoffer och Yasmine, grundarna av Svenska Nomader, är på en nomadresa tillsammans och jobbar från en ny stad.

I avsnittet tipsar Christoffer om tre bra co-working spaces i Lissabon:

  1. Second Home: En grön oas med bra läge precis ovanför populära Time Out Market. Second Home finns även i flera städer runtom i Europa.
    Adress: Mercado da Ribeira, Avenida 24 de Julho 1200-479 Lisboa
  2. IdeiaHub: Med två co-working spaces i Lissabon, vid Parque das Nações och Palácio Sotto Mayor, är IdeiaHub en populär mötesplats för startups och entreprenörer.
    Adress: Avenida Dom João II, Nº35, Edificio Infante 11ºA Lisboa och Avenida Fontes Pereira De Melo Nº 16,Lisboa
  3. Impact Hub: Impact Hub är en mötesplats för sociala entreprenörer och företag som hoppas skapa positiv förändring i världen. De är idag ett internationellt nätverk av co-working spaces som startade i London. I Lissabon ligger Impact Hub nära populära LX Factory.
    Adress: Rua 1º de Maio 103, 1300-472 Lisboa

Vill du vara med i en intervju i vår nya vloggserie Nomadsnack? Maila emelie@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar