Digital nomadResa

Nomadsnack: Vi pratar socialt hållbart resande med Emma Larsson

Av januari 25, 2018 One Comment

Vilket ansvar har vi har som privilegierade västerlänningar som har möjlighet att resa jorden runt? I första avsnittet av vår nya intervjuserie Nomadsnack träffar Emelie Fågelstedt frilansjournalisten Emma Larsson som är på besök i London för att prata socialt hållbart resande.

Vi pratar om att resa till länder där det ofta är billigare att leva än hemma och diskuterar hur vi beter oss på plats. Samtidigt finns det människor som aldrig har råd att resa utanför sina hemländer, och andra som tvingas fly från sina hem till följd av krig och konflikter. Digital nomad-kluster sätts upp i för oss exotiska länder runtom i världen, men hur bidrar de till lokalsamhällena och vilket ansvar har vi egentligen? Hur brukar du själv bo, var äter du och vem umgås du med på platsen du befinner dig?

Vi försöker ge tips kring socialt hållbart resande och hur vi kan bidra mer till lokalbefolkning i de länder vi besöker. Samtidigt diskuterar vi hur den digitala nomaden kan bidra till ett bättre utbyte mellan människor och olika kulturer.

Samtalet är en fortsättning på podcast-avsnittet Vikten av självkritik som resande svensk som spelades in i höstas.

Länkar för vidare läsning på ämnet:
Schyst resande: facebook.com/Schyst.resande
Hållbart resande för digitala nomader

Vill du vara med i en intervju i vår nya vloggserie Nomadsnack? Maila emelie@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar