Digital nomadResa

15 restauranger i London du måste besöka

London är utan tvekan en av världens främsta matstäder. Här går det att avnjuta rätter från hela världen på allt från stjärnkrogar till små hål i väggen. Under åren jag bodde i London blev det inte sällan frukostar, luncher och middagar ute – och jag tvekar aldrig på ett nytt foodie-besök i staden. Nedan har jag listat mina 15 bästa restauranger i London.

Taiwanesiska baos och roliga drinkar på Bao

BAO – grafiskt snyggt och gott från Taiwan

En bao kan liknas lite vid en taiwanesisk hamburgare. Fluffigt bröd med fyllning av fläsk, fisk eller daikon – inte sällan med jordnötter som topping. Utanför restaurangkonceptet BAO:s restaurang i Soho ringlar ofta kön lång. Systerrestaurangen nära Charlotte Street i Noho (norr om Oxford street) har lite kortare kö och en härlig bardisk man äter runt på övervåningen. Om man är ett sällskap på fyra går det att boka bord på nedervåningen. Missa inte drinkmenyn!

Område: Soho / Noho
Hemsida:
Bao London

Lyle’s i Shoreditch har hamnat på listan över världens 50 bästa restauranger flera år i rad

Lyle’s – avskalat brittiskt i världsklass

Lyle’s toppar ofta internationella listor över världens bästa restauranger, däribland World’s 50 Best Restaurants. Här serveras en ny avsmakningsmeny varje dag med klassiska brittiska smaker i en minimalistisk miljö. Prisvärt, fantastiskt gott och inte sällan med riktigt spännande viner att matcha rätterna med.

Område: Shoreditch
Hemsida: Lyle’s London

Populär brunch vid Exmouth Market

CARAVAN – lyxbrunch

Caravan är ett klassiskt brunchhak som ofta är fullbokat flera månader i förväg. Här hänger Londonborna på helgerna och äter rätter som Fried jalapeño cornbread, Golden spiced yoghurt och slow roast porkbelly med kimchi pancake. Caravan har flera restauranger runtom staden, och serverar även frukost, fika, lunch och middag. Min favorit ligger vid Exmouth Market (på gångavstånd från Farringdon station eller King’s Cross).

Område: Exmouth Market
Hemsida: Caravan Restaurants

Vacker avsmakningsmeny med brittiska råvaror på Anglo

Anglo – prisvärd och vacker avsmakningsmeny

Anglo är en väl bevarad hemlighet där lokala råvaror förvandlas till konst på tallriken i en prisvärd avsmakningsmeny. Klassiska brittiska rätter blir nya moderna kompositioner på tallriken med ingredienser som jäst smör, tomater från Isle of Wight och lamm från Swaledale i Yorkshire. Välj mellan tre rätter för £24,50 eller avsmakningsmeny för £50 (juli -19).

Område: Clerkenwell
Hemsida: Anglo Restaurant

Sex & Drugs & Pinot Noir på Noble Rot

Noble Rot – vin, vin, vin

Det populära vinmagasinet Noble Rot bestämde sig häromåret för att öppna upp en egen vinbar. På herrekiperingsgatan Lamb’s Conduit Street går det att avnjuta viner i världsklass – både på glas och flaska. Här serveras också härliga barsnacks så väl som en fransk-inspirerad meny om man kommer hit för en hel måltid. Men vinet är helt klart i fokus här.

Område: Bloomsbury
Hemsida: Noble Rot

Nya gästkockar i världsklass varje vecka – och middag vid långbord på Carousel

Carousel – gästkockar från hela världen

På Carousel i Marylebone gästar nya kockar var och varannan vecka. Här äter man en avsmakningsmeny till generöst pris vid långbord samtidigt som man får ta del av berättelser från den aktuella gästkocken. Tidigare kockar inkluderar Emmanuel Prieto från Mexico City, Sushi Sho från Stockholm, Olia Hercules som specialiserar sig på mat från Georgien och Sophat Hing från Kambodja. Alltid nya kockar – så alltid värt ett besök.

Område: Marylebone
Hemsida: Carousel London

Känslan av ett taiwaneiskt tehus i China Town

XU – Taiwanesiskt te hus

Med inspiration från ett Taiwanesiskt tehus från 30-talet bjuder XU på traditionell taiwanesisk mat med en modern tvist. Den här pärlan till restaurang öppnade för bara några år sedan i China Town i London och blev snabbt en personlig favorit. Större sällskap kan boka mahjong-rummet och spela spel till maten. XU kommer från samma skapare som BAO.

Område: China Town
Hemsida: XU Teahouse & Restaurant

Avnjut ett glas mousserande tillsammans med grekiska tapas på Opso

Opso – grekisk i helt ny tappning

På Opso serveras grekisk mat i modern tappning till brunch, lunch och middag. Menyn består av grekiska tapas som kan delas med hela sällskapet. På menyn hittar du bland annat koulori curd, feta saganaki och hunkiar beyendi. Sätt dig i baren med ett glas grekiskt mousserande och njut av den trendiga klientelen från posha Marylebone.

Område: Marylebone
Hemsida:
Opso London

På Andina äter du peruansk frukost, lunch och middag – eller tar en pisco sour

Andina – peruanska tapas

Det finns ett flertal peruanska restauranger runtom i London, där det går att avnjuta allt från ceviche till grillat. Min personliga favorit är Andina – som ligger i Shoreditch. Här består menyn av mindre rätter, lite som peruanska tappas, som kan delas med alla runt bordet. Andina har även en piscobar för den sugna! Och en gudomlig frukostmeny.

Område: Shoreditch
Hemsida: Andina London

Dishoom är en av Londons populäraste indiska restauranger. Bild lånad från Dishoom.com.

Dishoom – favorit-indier

Dishoom är en av de populäraste indiska restaurangkedjorna i London – och serverar fantastisk indisk mat på temat ’Bombay café’. Här serveras allt från frukost och middag till lyxiga drinkar. Dishoom finns på flesta platser runtom i London och kön ringlar sig nästan alltid lång utanför – räkna med upp till en timmes väntan. Men det är det värt!

Område: Bland annat Covent Garden, King’s Cross, Shoreditch
Hemsida:
Dishoom

På Kanada-Ya finns ramen som är värd att köa för

Kanada-Ya – autentisk ramen från Japan

Som tidigare Tokyobo är givetvis bra ramen viktigt för mig. När Kanada-Ya öppnade i London för några år sedan var våra japanska vänner i staden helt till sig. Den japanska ramenkedjan har blivit en favorit bland både japaner och britter, och man får räkna med ca 30 – 60 minuters köande utanför. Men det är det värt! Kanada-Yas har en av de bästa och mest autentiska tonkotsu ramen jag ätit utanför Japan.

Område: Covent Garden, Piccadilly Circus och Angel
Hemsida:
Kanada-Ya

På Laphet i London äter man fantastisk mat från Burma

Lahpet – en burmesisk matresa i Shoreditch

I London går det att äta mat från världens alla kök – och när jag först hittade till Lahpet i Shoreditch som serverar burmesisk mat förälskade jag mig genast. Boka bord i baren, vid eget bord eller långbord mitt i restaurangen – och smaka sedan av den spännande menyn. Deras hake masala på smakar gudomligt!

Område: Shoreditch
Hemsida: Laphet

Korv och bubbel på menyn på Bubbledogs

Bubbledogs – bubbel och varmkorv på Charlotte Street

På restauranggatan Charlotte Street i Noho finns flera dussin restauranger att välja mellan. En av de roligaste är Bubble dogs. Här finns två saker på menyn: bubbel och hot dogs.

Område: Noho
Hemsida: Bubbledogs

Hållbart och drinkar i fokus på CUB

CUB – cirkulär ekonomi på tallriken

Hållbarhet är ett hett ämne på flera av Londons restauranger. På CUB i Hoxton tänker man hållbart både på tallriken, i glaset och i inredningen. Här står mat och dryck i fokus tillsammans, och varje rätt kommer med en matchande cocktail.

Område: Hoxton
Hemsida: CUB London

 

Brunch med bottomless bubbel på B&H Building

B&H Buildings – brunch och drinkar i växthus

Den som älskar brunch kommer inte bli besviken på B&H Buildings – ett av Londons mysigaste brunchställen där du kan avnjuta ’bottomless’ bubbel, belinis eller bloody marys (all you can drink) i ett växthus. Ät mat som drop scone pancakes, eggs benedict eller en full english breakfast. B&H Buildings är även ett mysigt cocktail-häng om kvällarna.

Område: Clerkenwell
Hemsida: Bourne & Hollingsworth Buildings

👉🏼  Ska du till London och jobba på distans? Här listar vi Londons bästa wifi-fik för den digitala nomaden.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar