Resa

Lista: Europeiska vinterdestinationer för digitala nomader

Av december 28, 2017 Inga kommentarer

Många digitala nomader tar sig söder ut under vinterhalvåret och några av toppdestinationer är Bali, Argentina och Thailand. Men för den som inte vill åka allt för långt bort finns det europeiska destinationer som funkar lika bra sommar- som vintertid.

Berlin

Berlin är utsedd till en av världens bästa nomadplatser och är även en av Europas främsta platser för entreprenörskap och teknologi. Kanske inte direkt varmt och soligt under vintern men här får du istället storstadsliv för billig penning och ett annat plus är närheten och billiga flygpriser till och från Sverige.

Kanarieöarna

I Las Palmas, Gran Canaria har du sommar året runt då temperaturen ligger på cirka 20 grader under vintertid. Kanske är det därför som så många europeiska digitala nomader söker sig hitt under vintern. Med allt fler nomader som väljer Kanarieöarna har det också öppnats upp flera co-working platser. Till Las Palmas kan man även fynda billiga sista minuten charterbiljetter från Sverige.

Lissabon

I Lissabon trängs man på färgglada gatorna med lokalinvånare, turister och digitala nomader. Lissabon har allt en digital nomad kan önska sig; co-working platser, bra väder och låga priser. Kanske därför som Lissabon gång på gång blir listat som Europas bästa nomadplats, vi på Svenska Nomader kan bara hålla med!

Malta

Till den äventyrslyste digitala nomaden är Malta ett bra alternativ, här kan du bland annat dyka, bergsklättra och vindsurfa året runt. Som de andra platserna vi har nämt har även Malta förmånliga priser och ett fantastisk väder under vintern. Det är även lätt att ta sig runt och finns flera caféer och co-working platser att välja mellan i Valetta. Engelska är det officiella språket vilket också gör det lite lättare att leva och bo.

Bulgarien

Bulgarien har på senare år blivit allt mer populärt för den digitala nomaden mycket på grund av sina låga priser (lägsta levnadskostnader inom EU enligt Nomadlist). Men även på grund av bra internet uppkoppling och med en stadig tillväxt av co-working ställen. Södra delarna av landet är generellt lite varmare under vintertid men är fortfarande inte lika varmt som andra delar av södra Europa, då medeltemperaturen i Plovdiv (Bulgariens näst största stad) ligger på 5 grader i Januari.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar