Digital nomadResa

Lista: Fik med bra wifi i Stockholm

Av februari 12, 2018 One Comment

Stockholm har ett enormt stort utbud av bra och mysiga fik och hotellobbys som passar utmärkt för några timmars arbete. Det blir dessutom allt vanligare att mötas av andra frilansare eller distansarbetare som också hänger på fik och jobbar under dagarna. Jag älskar personligen möjligheten att kunna jobba från nya miljöer när jag känner för det – därför är jättekul att det finns så pass många bra ställen med stabilt wifi att jobba från i Stockholm.

Utöver wifi-fik och hotellobbys med internet finns det flera bra co-working-kontor över Stockholm, varav vissa tillåter att köpa ett dagspass för jobb bara under en dag. Goto 10 i Hammarby Sjöstad är Stockholms första kostnadsfria co-working space och drivs av Internetstiftelsen. Det är en arbetsplats som vi på Svenska Nomader verkligen kan rekommendera!

Nedan följer en lista av frilansfik jag gillar att jobba ifrån i Stockholm (listan kommer att uppdateras löpande):

CITY

Kaferang

Kaferang är ett av mina favoritställen att jobba från när jag befinner mig mitt i stan mellan möten. Bra kaffe, snygg inredning och bra stämning. Dessutom förvånansvärt tyst och lugnt utanför lunchrushen.

Adress: Gamla Brogatan 13A
Närmaste t-bana: Hötorget

Gretas på Scandic Haymarket

Rosa, mysigt och anrikt (även om det är relativt nybyggt). Gretas är namngivet efter Greta Garbo och ligger på gatuplan i gamla PUB-huset mitt på Hötorget. Bra att jobba ifrån, även om det kan bli väldigt fullt mot eftermiddagen. God frukost och möjlighet att sitta utomhus om somrarna.

Adress: Hötroget 13-15
Närmaste t-bana: Hötorget

Mood Stockholm

Mood Stockholm har flera mysiga bord, stolar och soffgrupper utspridda över hela gallerian. Dessutom finns det många valmöjligheter mellan fik och restauranger att köpa dryck och mat ifrån, och om sommaren går det bra att sitta utomhus på en av terrasserna.

Adress: Regeringsgatan 48
Närmaste t-bana: Hötorget / Östermalmstorg

Urban Deli Sveavägen

På Urban Deli på Sveavägen är det alltid fullt med människor som sitter med sina laptops, oavsett när på dygnet du besöker stället. Fiket har riktigt bra kaffe och frukost, och även enklare lunch och mat när man blir hungrig.

Adress: Sveavägen
Närmaste t-bana: Hötorget

Gretas på Scandic Haymarket, Hötorget

VASASTAN

Kaffeverket

En favorit! Lite som att befinna sig i ett gammalt hemtrevligt kök med vitt kakel, fårskinnsfällar och färskbryggt kaffe. Kaffeverket attraherar många frilansare som gärna sitter djupt koncentrerade och jobbar. Därav en väldigt behaglig ljudnivå. Bra för ett snabbt stopp, men kan vara svårt om man vill sitta där hela dagen. Det finns nämligen bara ett eluttag tillgängligt för gäster…

Adress: St: Eriksgatan 88
Närmaste t-bana: St:Eriksplan

Chokladbollen

Granne med Kaffeverket och med betydligt fler eluttag. Chokladbollen gör sig väl värt sitt namn och erbjuder ett stort utbud chokladbollar, bl.a. i smakerna snickers, aftereight, chokladdoppad och givetvis den klassiska kokosbollen. Dessutom har de en härlig salladsbar så att du kan beställa precis den sallad du själv vill ha till lunch. Två våningar, gott om plats och bra wifi.

Adress: St: Eriksgatan 92
Närmaste t-bana: St:Eriksplan

Kaffeverket, St:Eriksplan

KUNGSHOLMEN

Il Caffé

En klassiker som ofta kallas ett andra hem för Kungsholmsborna. Precis invid Rådhuset gömmer sig denna pärla med goda mackor, bra wifi och en spännande dryckblandning av färskpressad apelsinjuice och mjölk (det låter konstigt men är fantastiskt gott). Il Caffé har till och med omnämnts av Wired Magazine som “The place to meet” för startup-entreprenörer: ”Il Caffè on Kungsholmen attracts the entrepreneurial hardcore: tiny and slightly dishevelled, it’s known for its friendliness, good coffee and free internet.”

Adress: Bergsgatan 17
Närmaste t-bana: Rådhuset

Café Fix

Titulerar sig själva som Stockholms äldsta fik, och ligger mitt på Fridhemsplan. Här finns bra internet och ett enormt stort utbud fika med italienska smaker. Har ibland upplevt att personalen inte blir överdrivet glad om man sitter här för länge med en laptop dock.

Adress: Sankt Eriksgatan 35
Närmaste t-bana: Fridhemsplan

 

ÖSTERMALM

Cafét på Taverna Brillo

Cafét som hör till Taverna Brillo är stort, ljust och mysigt. Här finns alltid gott om plats under dagarna och det är riktigt behaglig ljudstämning. Nu för tiden hamnar jag nästan alltid här för jobb, möten och fika när jag är i området. Dessutom var det här som Svenska Nomader träffats IRL för allra första gången efter att ha jobbat tillsammans virtuellt i närmare ett halvår – en extra guldstjärna för det!

Adress: Humlegårdsgatan 19
Närmaste t-bana: Östermalmstorg

Snickarbacken 7

På Snickarbacken 7 finns ett härligt ljust fik med god fika och många bord. Har haft ett antal jobbmöten här med olika människor då det ofta är väldigt behaglig ljudnivå.

Adress: Snickarbacken 7
Närmaste t-bana: Östermalmstorg

Café Tidemans

Lugnt under dagarna med bra internetuppkoppling. Ett fik med många nivåer så det finns alltid något krypin att hitta sin plats för dagen på. Bra med eluttag och bra mat.

Adress: Sibyllegatan 3
Närmaste t-bana: Östermalmstorg

Il Caffe, Södermalm (Il Caffe har idag fik över hela Stockholm)

SÖDERMALM

Kaffebar

På Bysistorget ligger mysiga Kaffebar med bra internet, goda färskpressade juicer och bra mackor. Givetvis har de här även riktigt bra kaffe. Här finns flera bord med eluttag och det är alltid andra personer på plats som också sitter och jobbar från sina datorer.

Adress: Bysistorget 6
Närmaste t-bana: Mariatorget / Zinkensdam

Kaffe & Wifi (Creative Hub Sthlm)

Kaffe & Wifi är ett koncept framtaget av coworking-stället Creative Hub Sthlm där fokus har varit på att skapa en café-atmosfär med fokus på att leverera ergonomiskt bra arbetsplatser och riktigt bra wifi.

Att använda deras arbetsplats kostar 599 kr/månad. Anger du rabattkoden SVENSKANOMADER (fram t.o.m. 31/12-2020) kostar det 499 kr/månad.

Adress: Tjärhovsgatan 34
Närmaste t-bana: Medborgarplatsen

Lilla Hotellbaren, Malmen

Precis invid Medborgarplatsen och med stora fönster som tillåter dig att sitta och titta på halva söder spatsera förbi om dagarna. Lilla Hotellbaren på Hotell Scandic Malmen är helt knökfullt om kvällarna, men under dagtid är det desto lugnare. Många härliga sittplatser, gott om eluttag och riktigt bra wifi. Ett plus är ett lunchen dessutom är en riktig höjdare!

Adress: Götgatan 49
Närmaste t-bana: Medborgarplatsen

Il Caffé

En avyngling av det klassiska Kungsholmshänget. Här hittar du uppradade macbooks dagarna i enda. Trevlig personal, gott kaffe, och härlig arbetsstämning.

Adress: Södermannagatan 23
Närmaste t-bana: Medborgarplatsen

Café String

Härligt rörig miljö och mycket glad stämning. Här säljs det dumleklubbor och härliga sallader och du kan sitta och jobba i ett fönster på gamla anrika second hand möbler. Bra internet och pulserande miljö.

Adress: Nytorgsgatan 38
Närmaste t-bana: Medborgarplatsen

Urban Delí

Bra frukost, bra lunch, bra middag, bra fika och en av mina favoritbarer! På dagen är det desto lugnare på Urban Delí vid Nytorget. Njut av en stor frukost bestående av surdegsbröd med en buffé av tusen pålägg och yogurt med hemmagjord müsli.

Adress: Nytorget 4
Närmaste t-bana: Medborgarplatsen

Uteserveringen på Kaffebar, Bysistorget

STADSGÅRDSKAJEN

Fotografiska

En av de bästa investeringarna jag gjort i mig själv som frilansare är ett årskort på Fotografiska museet. Inte bara är miljön fantastiskt inspirerande och utställningarna magiska, men fiket på våning 3, som de själva benämner har “Stockholms bästa utsikt”, kan även vara det ultimata frilansfiket i Stockholm. Snygg miljö, fantastiskt utbud i cafeterian, väldigt lugnt under dagarna och så med stora soffor som ser ut över Stockholms sjöinfart. Med en stabil internetuppkoppling dessutom kan man inte be om mycket mer.

Adress: Stadsgården 22
Närmaste t-bana: Slussen

 

ÖVER HELA STADEN

Det går även bra att jobba ifrån Wayne’s Coffee eller Espresso House som har fik på flera ställen över hela Stockholm. Helt okej Wi-Fi och överkomliga priser för dryck, mat och fika.

Kafferosteriet Johan&Nyström har flera populära fik över hela staden som även fungerar som co-working space.

Vill du ha tips på fler bra ställen att jobba från i Stockholm? Spana in den här guiden från Go Monday.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar