Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Seminarium om digitala nomader inför Internetdagarna

Vad är egentligen en digital nomad, och varför blir allt fler intresserade av att jobba på distans? Vad behöver arbetsgivare veta om morgondagens arbetsmarknad? Den 21 november håller Svenska Nomader i spåret Digital Nomad – framtidens arbetsplats på Internetdagarna i Stockholm.

Allt fler människor kallar sig idag för digitala nomader – personer som som kan jobba på distans från var som helst i världen, bara de har tillgång till en WiFi-uppkoppling. År 2035 menar vissa att det kan komma att finnas en miljard digitala nomader. Drivkrafter, trender och vad utvecklingen innebär för företag och samhälle är något vi kommer att diskutera på Internetdagarna.

Under dagen välkomnar vi talare som Victoria Byback från Arbetsförmedlingen, Pernilla Ramslöv från NOX Consulting och kreativitetsexperten Tobias Degsell. Vi träffar även ett antal digitala nomader som berättar om varför de valt att lämna sina roller på internationella bolag som Microsoft för att bli egenföretagare och resa jorden runt. Se hela programmet här.

I augusti talade Svenska Nomader på Goto 10 om den digitala nomadrörelsen. En sammanfattning av seminariet finns att se nedan. Då talade vi om vad den digitala nomaden betyder för individ, företag och samhälle. Och varför företag måste vara beredda på att tänka om för att kunna attrahera morgondagens talanger.

Köp din biljett till Internetdagarna idag – och välj spåret Digital nomad – framtidens arbetsmarknad den 21 november. (Just nu får du dessutom en I <3 Internet-mössa från Internetstiftelsen på köpet!) Använd kod IND17 för 20 % rabatt på biljetten. Köp biljett här.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar