Co-workingDet flexibla arbetslivet

Creative Hub STHLM – en insyn i det moderna arbetslivet

Sebastian Martinez på Creative Hub STHLM
Sebastian Martinez är den kreativa kraften som startat och driver Creative Hub STHLM. Ett coworking space på Södermalm, Stockholm med fokus på en fri livsstil och ett modernt arbetsliv. Vi undersöker hur de arbetar för att skapa interaktion i sitt community, vara en hållbar arbetsplats och om det finns några spaningar för framtiden.

Berätta, vem är du och vad är din bakgrund?

Jag är 29 år gammal samt född och uppvuxen i Stockholm. Har varit i servicebranschen så länge jag kan komma ihåg och då främst inom restaurangindustrin. Haft föräldrar som ägt och drivit restauranger och på den vägen har det blivit naturligt att hjälpa till med diverse olika sysslor. Där väcktes mitt driv för att jobba med människor och att hela tiden erbjuda den bästa möjliga servicen.

Vidare har jag en kandidatexamen i ekonomi vid Lunds Universitet med inriktning på Strategic Management där jag även hann med en termin på National University of Singapore. Sedan 2017 har jag drivit konsultbolaget Luminous AB (som även är bolaget bakom Creative Hub STHLM). Ett bolag som hjälper företag till framgång genom att koordinera kommunikation, sälj och kundvårdsaktiviteter.

Vad är historien bakom Creative Hub?

Creative Hub STHLM började lite av en slump som det mesta. Vi var själva på jakt efter ett kontor för Luminous. Av en slump sprang vi på lokalen på Tjärhovsgatan 34 och samtidigt läste vi en rapport från Stockholms handelskammare som beskrev att i Stockholm jobbar över 200.000 människor inom yrken för den kulturella och kreativa näringen. Sagt och gjort kände vi att här skulle vi bygga en mötesplats för alla inom denna näringsgren.

Två tjejer pratar och jobbar på Creative Hub STHLM

Kaffe & Wifi-ytan – En mix av coworking och ett café.

Vem får man träffa på Creative Hub? Berätta om ert community!

På Creative Hub STHLM får man träffa kreatörer, entreprenörer och frilansare. Viktigt för oss har varit att bygga upp en varm och härlig kultur fast som ändå är väldigt affärsmässig. Vi driver som sagt en arbetsplats och det är viktigt att just våra medlemmar känner att det är just det de kommer till.

👉 Prova en dag på Creative Hub STHLM inkl. lunch via Nomadpasset. Endast 159 kr/gång!

Hur skapar ni interaktion och samarbete i ert community?

Det har varit en av de tuffare nötterna att knäcka under Coronapandemin då sociala aktiviteter som AW, olika events och happenings helt behövts strykas i marknadsplanen. Men det har varit en fråga som vi jobbat febrilt med under 2020 och även kommer att fortsätta med 2021. Och där vi nu försöker bygga upp ett så kallat hybridvirutellt community dit alla har tillgång till även om de inte är på plats.

Vi kommer även att jobba med mer skill sharing-aktiviteter på plats och börja jobba mer in-hub. Det är viktigt att vi levererar något mer än bara en arbetsplats och där är partners såsom Svenska Nomader och Common Grounds oerhört viktiga pusselbitar för att få det att funka.

Två kreatörer arbetar från Kaffe & Wifi-ytan på Creative Hub STHLMHur arbetar ni för att vara en hållbar & klimatsmart arbetsplats?

Hållbarhet har varit en hjärtefråga redan från starten och något vi verkligen fokuserat på. 90% av alla våra möbler är återanvända från vår partner RP. All färg i lokalen är målad med miljövänlig färg som i princip är drickbar från vår partner Färgbygge. Vi har även valt att fokusera mycket på inomhusklimatet för att skapa en så energisäker, miljövänlig men även optimerad arbetsplats för våra hyresgäster.

Vad är framtidens arbetsplats, har du några spaningar?

The 1 million dollar question haha. Nä men, framtidens arbetsplats bygger på frihet och flexibilitet. Människan kommer att sättas i fokus ännu mer i de arbeten som inte kräver platsspecifik närvaro (sjukvård, polis, brandkår, restaurang etc).

I de yrken där vi kan jobba på distans har vi redan nu insett att vi inte måste vara på kontoret för att utföra vårt arbete. Jag tror inte på termen hemarbete utan tror snarare vi kommer främja för distansarbete. Arbete som kan utföras precis där du som individ är idag. Därmed tror jag att man måste tänka till ordentligt med sina arbetsplatser, vad är arbetsplatsens egentliga funktion och hur får man till en så attraktiv arbetsplats som folk faktiskt vill gå till.

En spännande tid framöver och en utveckling vi följer nära. 🙂

Samarbete med flera coworking spaces

Creative Hub STHLM är ett av de många coworking spaces du kan boka med Common Grounds som har samlat hundratals arbetsplatser och kreativa communities i ett medlemskap. Du kan hitta, boka och checka in på coworking spaces genom att ladda ner appen:

👉 Nyttja vår rabattkod och få 30% rabatt på ditt Common Grounds-medlemskap.
👉 Lägg in din egen coworking-favorit hos Common Grounds och boosta delningsekonomin här.

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar