Co-workingDet flexibla arbetslivet

Lapoint kombinerar coworking och surfing

Mathilda Lindroth är Customer Relations Manager på Lapoint Travels som precis har öppnat ett coworking space i anslutning till sitt surfcamp i Ericeira, Portugal. Det bästa av två världar!

Berätta, vem är du och vad är din bakgrund?

Jag har alltid haft en galen passion för att resa! Mitt stora mål i livet är att besöka världens alla hörn och njuta av de bästa som varje land har att erbjuda. Just nu bor jag i Newcastle, Australien men är född och uppvuxen på Hisingen i Göteborg.

Min akademiska och yrkesmässiga bakgrund är en härlig mix av allt från handelshögskolan till hemtjänsten, turistnäringen, gaffeltruckförare, säljare, surf-reseexpert och professionell livsnjutare. De två sistnämnda ligger mig varmast om hjärtat och mitt nuvarande jobb låter mig kombinera det som jag älskar allra mest, vilket är att resa och surfa.

Vad är historien bakom Lapoint och lanseringen av ert coworking space?

För 4 år sedan lanserade vi vårt surf camp Quinta Lizandro i Ericeira, Portugal, och då byggdes även ett litet kontor för anställda på Lapoint. Detta kontor blev dessvärre ett outnyttjat utrymme då våra anställda hellre var ute på äventyr och letade nya surfställen. Vi bestämde oss för att bygga ut, snygga till och bjuda in alla våra gäster att jobba med oss från Portugal.

Vem får man träffa på Lapoint? Berätta om ert community!

Vårt community är en härlig blandning av hardcore surfare och nybörjare som aldrig tidigare testat att surfa. De kommer från världens alla hörn men då några av Lapoints grundare är Skandinavier har vi en stor förankring i de nordiska länderna.

Vi kallar vårt community för Lapoint family. Vi upplever att man bygger så pass nära band med varandra när man kommer och bor och surfar med oss att man lämnar som familj. De är något speciellt med att vara på surf camp och jag vet att alla som varit hos oss vet vad jag pratar om.

Hur skapar ni interaktion och samarbete i ert community?

Ungefär 25% av alla våra gäster är solo-resenärer. Hela idéen med surfcamps har alltid varit att koppla samman människor som vill prova på att surfa och dela glädjen. Ni har säkert hört det förr, surf är ingen sport utan de är en livsstil och det genomsyrar hela atmosfären på vårt surfcamp. På campet har vi massor med aktiviteter såsom yoga, volleyboll, skate bowl, bar- och restaurangbesök. Det är teambuilding på nästa nivå!

Hur arbetar ni för att vara en hållbar & klimatsmart arbetsplats?

Vi jobbar aktivt med hållbarhet och har stort fokus på att vara en klimatsmart arbetsplats. Alla anställda arbetar remote och har möjligheten att vistas en längre perioder på våra camps, vilket gör att vi flyger mer sällan. Vi har dessutom accepterat en inbjudan från FN:s klimatpanel att avlägga ett löfte för klimatneutralitet. Löftet representerar företag och regeringar som går i täten för att reducera utsläpp och som aktivt arbetar för det globala målet om en klimatneutral framtid.

Vi klimatkompenserar även för:

  • Alla personalflyg.
  • Konsumtion för värme & elektricitet på alla våra destinationer.
  • Alla utsläpp från transport med shuttle från/till flygplatser, aktiviteter och surflektioner.

“Vi anser att det är vårt ansvar att alltid arbeta mot att bli mer hållbara, att minimera vårt negativa fotavtryck och att genom våra handlingar maximera vårt positiva avtryck, samt fortsätta att inspirera andra.”

Vad är framtidens arbetsplats, har du några spaningar?

Med risk för att låta lite klyschig, framtidens arbetsplats är där du är! Jag hoppas att fler företag hoppar på trenden med en flexibel arbetsplats, inte bara för att de måste nu utan även i framtiden.

Ett ekosystem av coworking spaces

Lapoint CoWorking är en av de många arbetsplatser du kan boka med Common Grounds som har samlat hundratals coworking spaces och kreativa communities i ett medlemskap. Du kan hitta, boka och checka in på coworking spaces genom att ladda ner appen för iOS eller Android.

👉 Få tillgång till ett ekosystem av arbetsplatser och 30% på första månadskostnaden.
👉 Lägg in din egen coworking-favorit hos Common Grounds och boosta delningsekonomin här.
👉 Sugen på ett Work & Surf-retreat i Portugal? Anmäl ditt intresse här.

Linda Svensson

Skribent Linda Svensson

Fler artiklar av Linda Svensson

Skriv en kommentar