Co-workingDet flexibla arbetslivet

Mindpark, ett av Sveriges första coworking space

Av november 30, 2020 One Comment

Helene Tigerström är en av personerna bakom coworking-företaget Mindpark som finns på flera platser i södra Sverige. Företaget har vunnit pris för bästa coworking space i Norden och vi vill lära känna personen bakom konceptet och såklart, hemligheterna i framgångsreceptet!

Berätta, vem är du och vad är din bakgrund?

Med en utbildning inom Service, marknad och ledarskap vid Lunds Universitet har jag alltid verkat inom servicesektorn i olika ledande befattningar. Jag är en person som aldrig tackar nej till en utmaning och som alltid ser möjligheter. Sedan fyra år tillbaka är jag VD för Mindpark Helsingborg och har tillsammans med mina kollegor Sanna Ekström och Karsten Deppert varit med på resan från en till fem platser på knappt 2 år. Idag driver jag både Mindpark Helsingborg och Mindpark Hyllie. Jag har lyxen att få driva bolag där jag varje dag får göra något som jag verkligen tycker om, nämligen se människor och bolag växa och skapa arbetsmiljö där människor trivs.

Vad är historien bakom Mindpark?

Vi vågar påstå att Mindpark var ett av de första coworking spacen som startade i Sverige för ca 12 år sedan. Två unga entreprenörer vågade satsa på någonting som de verkligen trodde på och på den vägen är det. Idag finns vi i Helsingborg, Malmö City, Hyllie och i Lund. Vi har även ett syskonbolag i Helsingborg som heter E-commerce Park som är ett coworking space för e-handlare med bla egen inkubator.

Soffgrupp på MindparkVem får man träffa på Mindpark? Berätta om ert community!

Hos oss finns en väldigt diversifierad grupp. Det är allt från den helt nystartade unga entreprenören, till internationella storbolag som har en enhet hos oss. Det är män och kvinnor, med olika etniciteter och i olika åldrar. Och de arbetar inom alla möjliga olika branscher. Detta tycker vi är fantastiskt och det bidrar verkligen till en dynamisk miljö. Varje dag lär jag mig någonting nytt!

Hur skapar ni interaktion och samarbete i ert community?

Vi tror väldigt mycket på att det ska vara enkelt och prestigelöst hos oss. Kommer någon med en idé om något de vill att vi ska genomföra så genomför vi det gärna i samarbete med vår coworker. Olika event och aktiviteter bidrar så klart till interaktion, men också enkla saker som omröstningar, tävlingar och så klart att alla samlas vid kaffestationen.

Hur arbetar ni för att vara en hållbar & klimatsmart arbetsplats?

Hos oss lägger vi stor vikt vid dessa frågor. Vi serverar huvudsakligen vegetariska alternativ i vårt café och i vår bistro. Vi ser över hur vi placerar våra tjänstepensioner och vi uppmuntrar till att dela med oss av saker till varandra.

Vad är framtidens arbetsplats?

Jag är övertygad om att coworking och delningsekonomin är det som är framtidens arbetsplats. Vi ser att vi får förfrågningar från stora bolag som skär ner på ytor och vill ha en smidig lösning för sina medarbetare. Jag upplever också att efterfrågan på små kontor ökar och att färre väljer lösningar i öppna landskap. I och med covid-19 tror jag också att fler och fler kommer att arbeta hemifrån i större utsträckning och att det man då efterfrågar på sin arbetsplats är kreativa miljöer som kan inspirera och det sociala mötet med människor.

En del av ett ekosystem

Mindpark är ett av de många coworking spaces du kan boka med Common Grounds som har samlat hundratals arbetsplatser och kreativa communities i ett medlemskap. Du kan hitta, boka och checka in på coworking spaces genom att ladda ner appen för iOS eller Android.

👉 Nyttjar du vår rabatt får du dessutom 30% på första månadskostnaden.

💡 Lägg in din egen coworking-favorit hos Common Grounds och boosta delningsekonomin här.

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Join the discussion En kommentar

Skriv en kommentar