Co-workingDet flexibla arbetslivet

Vi testar på att jobba från CitizenM Tower Hill, London

Som digital nomad är en av de största utmaningarna för att kunna arbeta från varsomhelst att hitta bra Wi-Fi. Vi har sagt det förr, och säger det igen; hotell kan vara den perfekta platsen att jobba ifrån. De håller ofta öppet dygnet runt, har ljusa och moderna miljöer, och väldigt ofta även bra Wi-Fi-uppkoppling.

Häromveckan fick vi på Svenska Nomader möjlighet att testa att jobba från CitizenM Tower Hill i London under en dag. Som hotellkedja vänder sig CitizenM mot den globala medborgaren som reser, jobbar och bor på olika platser. Därför är också bra Wi-Fi-uppkoppling och den senaste tekniken i så väl allmänna lokaler som på rummen i fokus.

Flera hotellkedjor i London har börjat lägga större fokus på att bli naturliga mötesplatser under dagtid, även för dem som inte bor på hotellet. Ofta tar folk möten i en hotell-lobby eller sätter sig i några timmar och jobbar på egen hand. Även CitizenM har planerat sina hotell så att det finns flera platser att naturligt sätta sig ner, koppla in sin dator, och börja arbeta.

På CitizenM Tower Hill har även fokus lagts på att erbjuda mötesrum med utsikt över Londons skyline som kan hyras per halv- eller heldag. För konferensgäster och hotellgäster går det även att besöka hotellets takterrass och jobba eller koppla av med utsikt över staden.

Jag och Emelie hade ett heldagsmöte på plats på hotellet där vi bland annat började lägga en plan för en vlogg-serie som snart kommer att börja sändas. På plats live-sände vi även för första gången via Facebook. Filmen där vi pratar om vad det innebär att vara digital nomad, och hur det är att jobba från London, går att se  här på vår Facebooksida.

Många använder London som ett stop-over för att byta flyg på väg hem till Sverige.  Andra kommer till London för att besöka sina kunder som är baserade i staden eller för hitta nya. Vissa är på plats för att inspireras av de växande startup-scenen och alla de event som hålls dagligen. London är inte den billigaste staden, så ofta blir man kanske bara här i några dagar. För den på tillfälligt besök kan vi varmt rekommendera att spana in ett av CitizenM:s tre hotell i staden som boende (eller bara för att komma förbi över en lunch eller fika och jobba i några timmar).

*Vi har inte mottagit någon ekonomisk ersättning för att skriva det här inlägget. Däremot fick vi tillgång till CitizenM Tower Hills alla lokaler för att kunna skriva denna recension.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar