Det flexibla arbetslivet

Remote Year talar på General Assembly i London

Tidigare i veckan hölls ett föredrag om ”The Power of Digital Nomads” och hur man lyckas som digital nomad på General Assembly i östra London med medlemmar från Remote Year. Det talades dels om att bli digital nomad som frilansare och börja jobba på distans, men även om hur man kan tala med sin arbetsgivare för att övertyga dem om att man som anställd ska få möjlighet att flytta utomlands men fortsätta jobba som vanligt på distans.

Remote Year är ett internationellt nätverk som hjälper folk att åka ut och resa, och att jobba på distans, under ett år. En grupp på 50-80 frilansare, entreprenörer och fjäranställda reser, lever och jobbar tillsammans under ett år, och bor i 12 olika länder i Europa, Asien, Latinamerika och Afrika.

Några tips som gavs till den som är anställd och vill prata med sin chef om möjligheten att jobba på distans var:

  • Förbered en presentation som går igenom alla frågor din chef kan tänkas ha om hur du rent praktiskt ska kunna fortsätta jobba på distans.
  • Förklara hur du tänker hantera skillnad i tidszoner.
  • Ha en plan för hur du ska hålla kontakten med dina kollegor och fortsätta samarbetet med dem som tidigare.
  • Lyft fördelarna med att ha dig arbetandes på distans i första hand, inte de hinder som kan uppstå.

General Assembly i London erbjuder kurser i marknadsföring, tech och data; och anordnar även flera intressanta föreläsningar och event om hur samhället ser ut idag.

Paneldiskussionen tidigare i veckan live-sändes och kan ses nedan:

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar