Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Stockholm rankas bland världens bästa städer för distansarbete

Stockholm rankas som nummer nio bland världens bästa destinationer för distansarbete. Det enligt en ny ranking som gjorts av Remote, en HR-plattform för globalt distribuerade team.

Listan över världens 100 bästa städer för distansarbete bygger på en detaljerad analys av faktorer som varierar från livskvalitet, säkerhet, internetinfrastruktur, ekonomiska faktorer, resmöjligheter och mer, använder sig av aktuell data för att ge digitala nomader och andra yrkesarbetande på distans ett omfattande underlag för att underlätta informerade beslut som överensstämmer med personliga preferenser och professionella mål.

I sin motivering över topp10-placeringen lyfts att Stockholm ofta uppmärksammas för sina kalla vintrar, men att somrarna är både långa och vackra, vilket innebär en fantastisk möjlighet att njuta av alla utomhusplatser. Stadens progressiva kultur gör det till en av världens bästa städer för LGBTQ+ communityn. Staden är väldigt säker och ren. Stockholmarna är tillåtande men kanske framstår som mer reserverade för personer från andra kulturer. Mer eller mindre alla pratar engelska, vilket gör det enkelt att kommunicera för expats och besökare. Levnadskostnaden är förvisso hög, men livskvalitén matchar också det priset.

Stockholm landar högst upp av alla nordiska huvudstäder, plats nummer nio, och är ännu ett bevis på stadens internationella dragningskraft. Reykjavik får plats 10, Oslo intar plats 12, Helsingfors plats 13 och Köpenhamn landar på plats 15. Undersökningens resultat har fastställts genom en granskning av flera olika faktorer där bland annat säkerhet, livskvalitet, ekonomiska faktorer och internetinfrastruktur ingår, men även inflationsnivåer samt tillgängligheten till visum för digitala nomader har inkluderats.

“Distansarbete ger yrkesarbetande möjligheten att behålla sin karriär där de känner sig som mest inspirerade, produktiva och balanserade. Årets lista över de främsta destinationerna för distansarbete reflekterar inte bara de bästa platserna för att bo och arbeta på distans, utan ger också en god bild av vad distansarbetande behöver för att frodas i en snabbföränderlig värld,” säger Job van der Voort, medgrundare och CEO Remote.

Topp10 listan över de bästa städer för distansarbete 2024

1. Madrid, Spanien
2. Madeira, Portugal
3. Toronto, Kanada
4. Auckland, Nya Zeeland
5. Tokyo, Japan
6. Paris, Frankrike
7. Portland (Maine), USA
8. Taipei, Taiwan
9. Stockholm, Sverige
10. Reykjavík, Island

På Remotes hemsida går det att använda deras verktyg för att hitta staden för distansarbete som passar just dig och dina kriterier

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar