Digital nomadResa

Digital nomad i Europa: 10 städer att besöka i sommar

— Transparens: Betalt samarbete med ERV Europeiska

Som digital nomad är flexibiliteten att arbeta var som helst en av de största fördelarna. Europa erbjuder många fantastiska destinationer som kombinerar arbete och äventyr. Här är våra topp 10 rekommendationer för städer att jobba på distans från i sommar i Europa.

1. Lissabon, Portugal

Lissabon är en favorit bland digitala nomader med sitt soliga väder, rika kultur och starka tech-community. Staden erbjuder en mängd coworking-ställen och kaféer med snabb WiFi. Vi har tidigare skrivit en guide om bra ställen att jobba från i Lissabon som du hittar här.

2. Barcelona, Spanien

Med sin unika arkitektur, vackra stränder och pulserande nattliv, är Barcelona perfekt för nomader som vill balansera arbete och fritid. Staden har också ett växande antal coworking-platser. Här kan du läsa en intervju med chefen Jakob Österberg som jobbar på distans från Barcelona med sitt team utspritt över hela Europa.

3. Berlin, Tyskland

Berlin är känt för sin kreativa atmosfär och dynamiska startup-scen. Staden erbjuder många möjligheter för nätverkande och en mängd arbetsplatser att välja mellan.

4. Amsterdam, Nederländerna

Med sina pittoreska kanaler och cykelvänliga gator, är Amsterdam en fröjd att utforska. Staden har ett stort utbud av coworking-ställen och en stark internationell community.

5. Prag, Tjeckien

Prag kombinerar historisk charm med modern bekvämlighet. Staden är prisvärd och har många coworking-möjligheter för digitala nomader.

6. Tallinn, Estland

Tallinn har snabbt blivit en populär destination för digitala nomader, tack vare sin e-residency-program och utmärkta digitala infrastruktur. Staden är kompakt och enkel att navigera. Estland har länge legat i framkant kopplat till att attrahera digitala nomader och var även först i världen med att lansera sitt digital nomad-visum under pandemin.

7. Budapest, Ungern

Budapest är känt för sina termalbad och livliga kultur. Staden är också mycket prisvärd, vilket gör den till en attraktiv destination för nomader på budget.

8. Dubrovnik, Kroatien

Med sitt spektakulära kustlandskap och medeltida arkitektur, erbjuder Dubrovnik en inspirerande miljö att arbeta i. Sommartid är perfekt för att njuta av stränderna och det kristallklara vattnet.

9. Madeira, Portugal

En vacker ö i Atlanten och ett paradis för digitala nomader. Med sitt milda klimat året runt, spektakulära landskap och starka digitala infrastruktur, erbjuder Madeira en perfekt balans mellan arbete och fritid. Öns coworking-ställen och kaféer med snabb WiFi gör det enkelt att jobba medan du njuter av vandringar, dykning och lokala delikatesser. Missa inte vår intervju med Tim bor och arbetar från Digital Nomad Village i Madeira

10. Köpenhamn, Danmark

Köpenhamn är känd för sin höga livskvalitet och designmedvetenhet. Staden erbjuder ett brett utbud av coworking-ställen och en stark community av kreativa yrkesverksamma.

 

Europa har många fler fantastiska destinationer att erbjuda digitala nomader. Oavsett var du väljer att arbeta från i sommar, kommer dessa städer att erbjuda både inspiration och möjligheter att nätverka med andra yrkesverksamma. Var åker du i sommar?

👉 Reseförsäkring som täcker det nödvändigaste när du reser som backpacker

👉 Saknar du reseskydd i din hemförsäkring eller ska vara borta i mer än 45 dagar – köp ERVs Reseförsäkring

👉 Hitta en reseförsäkring som passar dig

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar