Det flexibla arbetslivetDigital nomadResa

Åk till Island och få vänner för livet

Remote 9 från sin roadtrip på Island

sponsrat inlägg

Följ med på ett äventyr till en makalös plats där starka relationer står i centrum. Remote 9 anordnar årligen co-workingresor till Island och Bali, i vår är det dags igen. Få en paus från vardagen, bryt ensamheten och ta en roadtrip som ger dig minnen för livet.

Livet som digital nomad är på många sätt underbart, men något negativt som många vittnar om är ensamheten. Därför har Andreas Machado grundat Remote 9. De arrangerar roadtrip-resor där du får möjlighet att möta andra distansarbetare på en sällsam plats på jorden och knyta långvarig kontakt. Han berättar:

– Som digital nomad hinner du inte alltid skapa de där djupa relationerna med andra. Vi bjuder in till en miljö som löser just det problemet. Resorna är specifikt designade för att du ska få maximal chans att påbörja relationer som håller hela livet.

Hela gruppen från Remote 9 på en klippa framför ett vattenfall.

Folk från hela världen har sedan tre år tillbaka rest med Remote 9. Konceptet går ut på att nio personer åker till en livgivande plats och delar tre veckor tillsammans. Under roadtrippens gång besöker deltagarna sex olika platser och bor i sex praktfulla villor. Det anordnas workshops, samtal, middagar och utbyte av kunnande som främjar den egna företagarens tillväxt och profesionella utveckling. Det är en stöttande miljö som inspirerar människor att nå framgång i både sina liv och sitt företag. Att det är just nio deltagare finns det goda skäl till, så goda att siffran återfinns i arrangörens namn. Andreas förklarar:

– Om vi till exempel är tolv eller femton personer är risken att det bildas grupper i gruppen. Med nio är min erfarenhet att vi undviker det, målet är att vara en grupp. På resmålet bor vi därför under ett och samma tak, har en van som vi kör mellan de olika platserna, ett middagsbord där vi delar måltider. Det skapar teamkänsla och ofta en väldigt familjär stämning. Starka band mellan dig och andra människor uppstår när ni upplever starka känslor tillsammans.

För att deltagarna ska hinna uppleva dessa känslor med varandra är resans längd tre veckor. Andreas fortsätter:

– Jag brukar lite skämtsamt säga att efter en vecka är ni vänner, efter två veckor bra vänner, efter tre veckor familj. Efter fyra veckor hade ni hatat varandra, säger han och skrattar.

Andreas Machado, grundare av Remote 9

Andreas Machado, grundare av Remote 9

Resmålet Island är noga utvalt, det är en bra skådeplats för äventyr. I vår anordnas även en resa till Bali vilket har blivit något av en klassisk nomad-destination. Andreas avslutar:

– Vågar du åka till det okända tillsammans med personer du inte känner sedan tidigare upplever du känslor av alla slag. Du tvingas lita på människor i din omgivning och ge mycket av dig själv. Ni pratar, skrattar, gråter och växer tillsammans. Min upplevelse är att de relationer som skapas under sådana förutsättningar i stor utsträckning håller. Många som har åkt med oss innan vill göra fler roadtrips tillsammans och fördjupa relationen ytterligare, det är såklart ett kanonbetyg som jag är stolt över. För de som har rest med oss tidigare arrangeras reunion events. I år är vi i Sverige under tio dagar och avslutar med ett sprakande midsommarfirande – ytterligare ett sätt att fördjupa relationen.

👉 Resan till Bali är 17 februari – 5 mars 2023. Ansök här, det finns fortfarande platser kvar.

👉 Det blir två resor till Island i vår. 14 april – 3 maj 2023, samt 5 maj – 24 maj 2023. Ansök här.

 

sponsrat inlägg

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar