Digital nomadPodcast

Avsnitt 22 – Michaela Berglund är CEO på Feminvest

Vi träffar Michaela Berglund, CEO på Feminvest, i tjugoandra avsnittet av Svenska Nomaders podcast för ett samtal om investeringar och entreprenörskap.

Feminvest är en community som samlar 20 000 tjejer runtom i Sverige som är intresserade av investeringar och entreprenörskap. Företaget jobbar aktivt för att få fler tjejer att äga mer genom att sprida kunskap, visa upp goda förebilder och skapa ett nätverk där medlemmar kan samtala med och lära av varandra. Feminvest arrangerar även utbildande event, om allt från börsen till kryptovalutor och att starta bolag.

Vi pratar om hur Michaela kom in på en bana av entreprenörskap och investeringar, och lär oss mer om hennes första bolag som hon drev med Svenska Nomaders Yasmine Åkermark på distans från Buenos Aires i Argentina. Michaela var fram tills nyligen CMO på crowdfunding-plattformen FundedbyMeFundedbyMe och vi diskuterar hur crowdfunding kan vara ett bra sätt för unga bolag att få in kapital.

I avsnittet delar Michaela tips om att starta eget, investera, hitta investerare och att växa som bolag. Diskussionen handlar också om kvinnligt och manligt entreprenörskap, och där studier visar på vissa skillnader när det kommer till exempelvis riskbenägenhet. Michaela är en stark förespråkare för att kvinnor ska våga satsa mer på att starta eget, och att vi måste jobba för mer jämställda investeringar. Idag går bara 1 % av riskkapital till bolag som drivs av bara kvinnor; siffror som gör det väldigt tydligt att initiativ som Feminvest behövs.

Läs även
👉🏼 Destination: Buenos Aires, Argentina

Precis som till våra andra sociala kanaler letar vi efter personer att intervjua och ämnen att behandla i vår podcast. Är du eller någon du känner lämpad för intervju eller har du förslag på vad vi skulle prata om får du gärna skicka ett mail till oss på hej@svenskanomader.se.

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar