Det flexibla arbetslivetDigital nomad

Internetdagarna 2017: Digital Nomad – Future of Work

Svenska Nomader är stolta över att kunna berätta att vi kommer att ansvara för ett spår om digitala nomader och framtidens arbetsmarknad på Internetdagarna 2017, den 21 november!

Som en följd av digitaliseringen och globaliseringen står arbetsmarknaden inför en förändring – där digitala tjänster gör det möjligt för fler att jobba på distans. En växande grupp människor kallar sig idag för digitala nomader – personer som som kan jobba på distans från var som helst i världen, bara de har tillgång till en WiFi-uppkoppling. År 2035 menar vissa att det kan komma att finnas en miljard digitala nomader.

Den som anmäler sig till evenemanget ”Digital Nomad – Future of Work” kommer få lyssna på Pernilla Ramslöv från NOX prata om gigekonomin, trendspaningar från Markus Christiansson på Omnigo om vad vi kan förvänta oss kommer att hända om 30 år, och Tobias Degsell från Combiner tala om vikten av samarbete. Från nätverket Svenska Nomader kommer bland andra Emelie Ekblad, grundaren av Dessaga, och Mikael Karlsson, Chefredaktör på Dagensanalys.se, att tala. Och passet avslutas sedan med en gemensam workshop där vi får höra Anette Gustafsson från Netsky tala om förändringar på arbetsplatser, bland annat med lärdomar från SJ och Fortum, varpå alla tillsammans labbar kring frågeställningen ”Hur kommer morgondagens arbetsplats att se ut?”.

Givetvis är även Emelie Fågelstedt, Yasmine Åkermark och Christoffer Persson, grundare av Svenska Nomader, på plats och talar om fenomenet digitala nomader och varför antal distansarbetare framåt kommer att öka.

Svenska Nomader är Sveriges största mötesplats för digitala nomader – och samlar frilansare, entreprenörer och anställda som jobbar platsoberoende. Här förs även diskussioner med företag, organisationer och samhällsorgan om hur man ska förbereda sig för framtidens arbetsmarknad.

Använd kod IND17 för att få 20% rabatt på biljetten.

Anmälan Internetdagarna 2017:

Mer information och anmälan hittar ni på: internetdagarna.se
Hela programmet för spåret ”Digital Nomad – Framtidens arbetsplats” finns att se här: internetdagarna.se/program/digital-nomad/

Emelie Fågelstedt

Skribent Emelie Fågelstedt

Fler artiklar av Emelie Fågelstedt

Skriv en kommentar