Digital nomadNomadporträtt

Nomadporträtt: Alex – ”Swedish Nomad”

Av november 30, 2017 Inga kommentarer

Alex bloggar på Swedish Nomad och driver Instagram-kontot Swedish Nomad med över 100 000 följare. Han lever som digital nomad, försörjer sig som fotograf och reser världen runt med sin flickvän Christine som driver bloggen Alien Chris.

– Jag var trött på att ha ett ”vanligt” liv med ett jobb jag behövde gå till varje dag.

Var är du just nu?
Bangkok, Thailand.

Var var du innan? 
Maldiverna och innan dess runt i Asien sedan slutet av augusti, bland annat i Japan.

Vart tänker du åka härnäst? 
Hem till Sverige för att fira jul med familjen.

Varför valde du att bli digital nomad? 
Det är det enda som gör det möjligt att resa samtidigt som man jobbar utan att bli låst till ett ställe. Jag var trött på att ha ett ”vanligt” liv med ett jobb jag behövde gå till varje dag. Mina tankar var alltid någon annanstans även om jag trivdes ganska bra med försäljning stundtals, men reslusten fanns alltid där och jag visste att om jag inte skulle försöka så skulle jag ångra mig.

Hur försörjer du dig?
Affiliatemarknadsföring, annonser, samarbeten och försäljning av bilder. Har även hjälpt andra att komma igång med detsamma.

Hur ser din vardag ut? 
Ingen vardag är egentligen den andre lik förutom när jag och Christine (min flickvän) hyr lägenhet på ett och samma ställe i 1-2 månader för att jobba ikapp. Då har vi nog ett ganska tråkigt liv utåt sett och komiskt nog så är det samma rutin varje dag. Vaknar klockan 6, kollar Instagram och mail, skriver artiklar eller pratar med potentiella partners, alternativt planerar nästa resa och gör research på coola platser. Någon gång innan klockan 12 går vi och tränar och äter något, sedan är det samma visa igen tills det är dags att uppdatera våra sociala medier.

När vi reser så går vi oftast upp cirka 1 timme innan solen går upp och gör oss redo för att fota. Sedan är det full sightseeing för det mesta och avslutningsvis på dagen Instagram och en film/serie.

Min vardag är troligtvis ingen dröm för de flesta. Det är långa dagar och mycket jobb, men vi får se fantastiska platser och jag älskar allt vi gör.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Att det alltid finns något att göra. Det finns alltid något man kan förbättra och det finns alltid något man kan göra mer av, både på bloggen och sociala medier. Den svåraste utmaningen är att bara släppa allt och inte använda Wi-Fi, tyvärr, även om jag älskar det jag gör, så är det skönt att inte göra någonting alls vissa dagar.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Ingenting utöver min blogg och Instagramkonto för tillfället. Där finns ingen tid, men nästa sommar finns där några planer som jag hoppas kunna göra.

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
I en ljus lägenhet med naturligt ljus i en bekväm kontorsstol med hög musik i hörlurarna. Detta kombinerat med en god dryck och utan att någon stör mig. Vart i världen spelar mindre roll, så länge Wi-Fi är snabbt är jag mer än nöjd.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Fokusera inte så mycket på vad andra gör. Om det inte är din passion så kommer du troligtvis kasta bort din tid. Gör det du brinner för. Om du inte kan det för tillfället så jobba åt det hållet, för det är där man verkligen kan leverera och ta allting till högre nivåer.

Passion och kärlek är våra största drivkrafter i livet.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar