Digital nomadNomadporträtt

Nomadporträtt: Alexandra Andersson

Alexandra Andersson ståendes på en bro med stad i bakgrunden
Var är du just nu?
Just nu är jag i hälso- och nomadparadiset Canggu på Bali.

Vart tänker du åka härnäst?
Nästa stopp blir Chiang Mai, Thailand.

Varför valde du att bli digital nomad?
Jag sa upp mig från mitt fasta jobb i Malmö och bestämde mig för att satsa på mitt eget företag. När jag inte längre hade något kontor jag var tvungen att gå till så tänkte jag: ”Jag har levt i samma land i 25 år, varför ska jag vara kvar här?”. Jag vill utsätta mig för andra kulturer och miljöer för att få ett bredare perspektiv på livet.

Hur försörjer du dig?
Jag & sambon driver ett företag där appar står för den största inkomsten. Sen gör jag även frilansuppdrag till och från.

Hur ser din vardag ut?
Väldigt olika. Nu när vi befinner oss på Bali ringer klockan ganska tidigt och då gör vi frukost och därefter blir det ett snabbt träningspass. Resten av dagen förflyttar jag mig mellan co-working spaces, caféer, stranden och poolen.

Alexandra Andersson håller i en delad exotisk frukt ovanför poolen
Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?

Att hitta ett bra internet är inte alltid en dans på rosor. För min del är det ibland svårt att hitta en stabil vardag så att fokus kan läggas på projekten.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Ja, jag och min sambo har några appar som vi driver. Vår största app heter Fivesec Health och består av växtbaserade recept- & kostchema. Sen har jag även andra projekt med företag och influencers. Nu i dagarna lanserade jag tillsammans med 100 andra foodie-instagramers en kokbok som heter ”Vegan Bowls for Vegan Souls”. Det är min första fysiska produkt så det ska bli superspännande att följa.

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
De ställen jag provat att bo och jobba ifrån är Los Angeles, San Francisco, Malta, Malmö och Bali. Dessa skiljer sig väldigt mycket från varandra, allt från kultur till väder. Men som nomad är det nice med låga kostnader och det är det definitivt i Bali. Just nu är min favoritplats Bali eftersom det är ett hälsomecka, varmt, billigt och okomplicerat.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Saker och ting löser sig alltid. Ta hellre en spännande risk och utvecklas än att sitta bakom samma skrivbord dag ut och dag in. Om du vill starta egna projekt och försörja dig på det gäller det att du har passion för det du gör annars är det väldigt lätt att ge upp vid motgångar. Vill du göra frilansuppdrag så hitta ett område du tycker är kul och utbilda dig inom det – och nej, du behöver ingen universitetsutbildning. YouTube eller Skillshare är tillräckligt.

Var kan vi följa dig i sociala medier / hemsida?
Mig följer man på Instagram, webbplats/blogg & Facebook

Christoffer Persson

Skribent Christoffer Persson

Fler artiklar av Christoffer Persson

Skriv en kommentar