Digital nomadNomadporträtt

Emy och Johan jobbar från Australiens vägar

Av december 16, 2019 Inga kommentarer

emy och johan på strandenEmy och Johan trivdes inte med vardagslivet i Sverige och passade på att resa runt i Australien när de ändå skulle dit på ett bröllop. Idag lever de ett enkelt liv från sin bil som de bor i och utforskar Down Under samtidigt som de arbetar platsoberoende

Var befinner ni er för tillfället?

Vi är i Australien sedan 1,5 år tillbaka och kommer stanna i 6 månader till. Det började med att vi var bjudna på ett bröllop i Melbourne och att vi samtidigt kände att livet i Sverige inte var något för oss just nu. Efter Australien har vi planer på att resa vidare till Indonesien, Filippinerna, Indien, Jordanien… listan slutar aldrig!

Vad jobbar ni med?

Emy jobbar som VD-assistent på ett svensk e-handelsföretag. Hon pluggade medieproduktion och processdesign på Malmö Universitet när hon fick detta jobbet som hon jobbar med idag. Johan har ett eget företag som heter ”VR Malmö”. Han har alltid haft en entreprenörsanda då ekorrhjulet länge aldrig varit ett alternativ för honom.

emy och johan lutar sig ut från fönsterna på sin bilHur ser en vanlig dag ut för er?

I Australien lever vi i en bil (4wd med ett taktält). Alla våra dagar ser annorlunda ut då vi har möjligheten att ta oss vart vi vill, när vi vill. Den friheten älskar vi! Eftersom att vi vill hålla nere kostnaderna för att resa vidare efter Australien besöker vi ofta nationalparker där vi jagar vattenfall, går långa hikes, eller snorklar längst otroliga rev.

Berätta lite om vägen till ert platsoberoende arbetsliv.

Emys ena chef (av två) är till viss del bosatt utomlands hade en god förståelse för att vilja resa när Emy berättade om våra planer. Det var helt enkelt inga konstigheter för henne att fortsätta på distans. Johans affärspartner är kvar i Sverige vilket underlättar.

Att vi hade varandra hjälpte i steget att våga. Att leva det normala svenssonlivet i Sverige har aldrig lockat oss och i kombination med vädret var det egentligen inga svårigheter att ta steget. Vi hoppas att kunna inspirera människor till att våga ta steget via vår Instagram om man känner att man inte vill bo i Sverige och leva det livet. Världen är enorm med otroligt många fantastiska platser och det är så synd att alla inte får uppleva det.

Johan lyfter Emy i vacker natur

Vilka är era främsta tips till någon som vill bli digital nomad?

Lägg upp en plan för vad du vill göra och hur du ska nå dit. Alla vi människor är olika, Emy älskar och behöver planera, så vi planerade för hur de första månaderna i Australien skulle se ut. Resten har löst sig på vägen. Och vill du verkligen något kommer allt att lösa sig.

Hur hittar ni jobb? Ge gärna tips på hemsidor eller sätt att gå tillväga!

Vi hade redan våra jobb när vi kom till Australien. Vi har jobbat några gånger här för att dryga ut kassan och då har vi har hittat jobb via olika Facebook-sidor samt Gumtree (motsvarande Blocket).

Har ni några digitala verktyg som frälst er och ni kan tipsa om?

Johan använder slack för att kommunicera i olika trådar inom sitt företag.


👉🏼 Följ Emy och Johan via deras Instagram
👉🏼 Vill du dela med dig av din egna story? Fyll då i vårt Typeform-formulär!

Ronja Missler

Skribent Ronja Missler

Fler artiklar av Ronja Missler

Skriv en kommentar