Digital nomadNomadporträtt

Knot Vikings tog med sig jobbet och gav sig ut med segelbåten

Av december 22, 2017 Inga kommentarer

Knot Vikings, familjen bestående av Chris, Stefanie och Leo, skapade sig platsoberoende inkomstkällor och gav sig ut på resande fot med segelbåt.

Var är ni just nu?
Just nu är vi på Teneriffa i Santa Cruz.

Var var ni innan?
Mest nyligen seglade vi ner från Funchal på Madeira en segling som tog oss nästan exakt två dygns segling.

Vart tänker ni åka härnäst?
Nu i veckan kommer vi att ta oss över till Gran Canaria men nästa stora etapp blir över Atlanten mot Karibien, en segling som kommer ta runt 3 veckor att genomföra

Varför valde ni att bli digital nomad?
För att få mer tid tillsammans med familjen och komma bort från vardagen hemma.

Hur försörjer ni er?
Vi har en blandning av inkomstkällor; däribland en vlog med ett Patreon-konto kopplat, just nu ger detta inga större intäkter men vi hoppas självklart att det kommer öka.

Vi har även en lägenhet som vi hyr ut och slutligen en ganska aggressiv investeringsportfölj som genererar en del avkastning.

Hur ser er vardag ut?
Seglingen och allt vad det innebär är självklart en stor del av vår vardag men annars är det att jobba på båten vilket är ett ständigt arbete och underhåll. Eftersom vi dokumenterar vår vardag genom vloggen läggs även mycket tid runt filmande och redigering. Ligger vi i hamn försöker vi gå till någon park eller strand där Leo vår 1,5 åring kan springa av sig lite och få träffa andra barn.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
För oss har det varit att få in en vardag där vi tar oss tid till att jobba. Vi förflyttar ju oss konstant. Nu har det blivit att vi har jobbat mycket stötvis men vi skulle vilja få det till en jämnare fördelning.

Jobbar ni på några egna spännande projekt just nu?
Just nu försöker vi lansera och få ut vår YouTube kanal där vi dokumenterar och delar vår resa. Stefanie, som är grafisk designer, jobbar även på lite mindre designprojekt som vi hoppas lansera sedan när vi har kommit till Karibien.

Vad är er favoritplats att bo och jobba på?
Vart vi än kommer så har vi med oss vårt hem så bor gör vi på ungefär samma sätt var vi än är. Men favoritplatsen på denna resan har för oss båda varit Madeira, en helt fantastisk ö med otroligt mycket att se och uppleva.

Vad är ert främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
För oss har det fungerat bra att försöka få flera mindre inkomstkällor. Det kan vara svårt att få ett projekt att växa tillräckligt för att man ska kunna leva av det så då har det funkat bra för oss att skjuta lite bredare.

Blog/Vlog Knotvikings
Instagram @knotvikings

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar