Digital nomadNomadporträtt

Nomadporträtt: Jennifer Claesson

Var är du just nu?
Nu är jag hemma i Bangkok, jobbar och planerar för nästa resa.

Var var du innan?
Jag har varit bosatt i Bangkok under många år, men min senaste resa var till Rajasthan i norra Indien, och runt om i Thailand.

Vart tänker du åka härnäst?
Näst blir det Kanchanaburi i Thailand för en veckas fotografering i ett vackert hus med massa modeller, och efter det lite semester på någon ö vid Kambodjas kust.

Hur försörjer du dig?
Jag jobbar för Raw Pixel som production leader. Vi är ett ”stock photography” företag med en egen bildbank. Jag har varit med Rawpixel i fyra år och vi har gjort runt 300 fotograferingar under de åren, vissa med upp till 70 modeller åt gången. Mitt jobb är att se till att allt är planerat väl, att fotograferna får de bilder de vill ha, och att allt runtomkring med modeller och location fungerar som det ska. För det mesta fotar vi i Bangkok, men även runt om i Thailand. Det bästa med att vara i den här branschen är att jag får jobba med otroligt kreativa människor, resa och se många vackra platser.

Varför valde du att bli digital nomad?
Jag är inte direkt en digital nomad eftersom jag har en fast plats, men mitt jobb ger mycket frihet att resa och göra det som jag älskar.

Hur ser din vardag ut?
Jag vaknar upp i mitten av Bangkok, tar en motorcykel 5 minuter till studion, kollar av med teamet vilka fotograferingar vi har planerade för dagen/veckan, sedan ut och leta efter props, modeller, eller locations.

Vad är den största utmaningen med att vara digital nomad?
Det vet jag inte, men för min del och med att jobba utomlands, så är den största utmaningen att förstå en annan arbetskultur, anpassa sig till ett annat tempo, men på samma gång få ett snabbt resultat.

Jobbar du på några egna spännande projekt just nu?
Min Instagram är en del av ett projekt, som även kommer att innebära en blogg med insider tips och recensioner över lite off the beaten track destinationer i Bangkok och Thailand. Det finns även ett litet kreativt projekt som ligger och gror, vilket skulle kunna hjälpa andra fotografer som vill komma och fota i Thailand, men kan inte säga mer om det än.

Vad är din favoritplats att bo och jobba på?
Bangkok så klart! Den här staden har så mycket att erbjuda med människor från alla världens hörn. Det är lätt att ta en weekend trip till någon tropisk ö, eller ett lågprisflyg till något av grannländerna. Om jag inte var i Bangkok, så hade jag gärna viljat jobba och bo i Kyoto, Japan. Kanske något som skulle kunna bli verklighet en dag.

Vad är ditt främsta tips till någon som funderar på att bli digital nomad?
Gör det du känner mest för och har en passion för. Vart i världen du befinner dig spelar inte så stor roll om du gör något som du tycker är roligt. Om du vill få lite inspiration gå in på närmsta hostel och ta en öl eller en kaffe. Du kommer garanterat att träffa massa intressanta människor från världen över och få nya idéer.

Yasmine Åkermark

Skribent Yasmine Åkermark

Fler artiklar av Yasmine Åkermark

Skriv en kommentar